Συνάντηση Μητσοτάκη με Περιφερειάρχες: «Δημόσια πλατφόρμα για τα έργα στις Περιφέρειες»

Συνάντηση Μητσοτάκη με Περιφερειάρχες: «Δημόσια πλατφόρμα για τα έργα στις Περιφέρειες»

Συνάντηση με τους Περιφερειάρχες της χώρας είχε σήμερα Πέμπτη  στις 11.30 στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην εισήγησή του ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η ενδυνάμωση των Περιφερειών αποτελεί προϋπόθεση για τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων ενώ προανήγγειλε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα λειτουργήσει μια δημόσια πλατφόρμα η οποία θα είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες και θα μπορούν να ενημερώνονται για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή ενότητα και δήμο ούτως ώστε να υπάρχει  ενημέρωση για την πορεία του έργου. 

Επίσης τόνισε πόσο κρίσιμη είναι αυτή η θητεία καθώς υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι ύψους 80δις για τις Περιφέρειες και αυτή είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις χρηματοδοτήσει. «Η πόρτα μου είναι ανοιχτή για όλους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας επίσης ότι οι συναντήσεις αυτές θα πρέπει να καθιερωθούν μια φορά το εξάμηνο ώστε να υπάρχει ενημέρωση και να γίνεται αξιολόγηση της πορείας.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης  μετά την συνάντηση δήλωσε: «Ήταν η πρώτη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τα στελέχη της Κυβέρνησης μετά τις εκλογές προκειμένου να τεθεί η στρατηγική και τα  ζητήματα που απασχολούν την κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά για  την επόμενη πενταετία.  Κρατώ την  δέσμευση του Πρωθυπουργού  ο οποίος έκανε λόγο για συνεργασία χωρίς δογματισμούς, χωρίς κομματικούς χρωματισμούς για τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας και την επιδίωξη μίας ποιοτικής περιφερειακής, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Έχω τονίσει επανειλημμένος πως πρώτο μέλημα μας ως Περιφερειακή Αρχή είναι η απορρόφηση των κονδυλίων από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και προς αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε και η σημερινή συνάντηση».

To top