Παραμένουν τα ισόβια για τον δολοφόνο της Ερατούς

Παραμένουν τα ισόβια για τον δολοφόνο της Ερατούς

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης – όπως και πρωτόδικα –  επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου στον δολοφόνο της Ερατούς. Με ομόφωνη απόφαση, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Στην απολογία του που διήρκησε γύρω στη μια ώρα , ο 29χρονος ζήτησε συγγνώμη για ό,τι έκανε και προσπάθησε να πείσει δικαστές και ενόρκους ότι τη μοιραία αυτή νύχτα της 23ης Μαίου του 2019 ο ίδιος βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής και ήταν «θολωμένος»  και συναισθηματικά φορτισμένος, ενώ σε πολλές ερωτήσεις της έδρας υποστήριζε ότι δεν θυμάται τίποτα και παρουσίασε τον εαυτό του ως έναν άνδρα που δούλευε πολλές φορές από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν της χαλούσε χατίρι ενώ παραδέχθηκε ,ότι τη ζήλευε πολύ. Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο καταδικασμένος πλέον και δεύτερη φορά σε ισόβια κάθειρξη είπε ότι αγαπούσε πολύ την γυναίκα του με την πρόεδρο της έδρας να επισημαίνει πως όποιον αγαπάμε, δεν του κάνουμε κακό.

Η απολογία του και οι αιτιάσεις της υπεράσπισης δεν έπεισαν  το δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής κατά την λήψη της πράξης και κατά την εκτέλεση της. Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας της έδρας η οποία  ζήτησε να παραμείνει η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ αργότερα απέρριψε και τα ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση. «Ο κατηγορούμενος δεν βρισκόταν σε εν βρασμώ ψυχικής ηρεμίας . Υπήρχε ψυχραιμία στην πράξη του, είχε τη διαύγεια να οδηγήσει αμέσως μετά την πράξη, να πάρει το παιδί του και να το πάει στη μητέρα του», είπε. Επίσης τόνισε ότι «μου προκαλεί εντύπωση το πόσοι άνθρωποι ήρθαν να καταθέσουν για την Ερατώ ενώ κανείς από τους φίλους του δεν ήρθε να τον υποστηρίξει». Υπογράμμισε δε, ότι – ο 29χρονος σήμερα – σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες κατηγορίας αποδείχθηκε ότι δεν ενδιαφερόταν για την γυναίκα του, φερόταν αντικοινωνικά και είχε βίαια ξεσπάσματα.

Με τη γροθιά σηκωμένη και δάκρυα χαράς η μητέρα της Ερατούς βγαίνοντας από το δικαστήριο ευχαρίστησε για την απόφαση λέγοντας , ότι πραγματική  ικανοποίηση για εκείνη, θα ήταν να γυρίσει το παιδί της.

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, παρέμειναν τα ισόβια συν τρία χρόνια φυλάκιση για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, είναι ηθική δικαίωση τουλάχιστον για την οικογένεια, γι’ αυτή τη μάνα και τον πατέρα που έχασαν το παιδί τους», τόνισαν οι  συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας Δημήτρης Δημήτρης Κουζινόγλου και Χρήστος Ντιβανίδης.

«Διεξήχθη μία υποδειγματική διαδικασία το αποτέλεσμα της οποίας δεν μας δικαίωσε, θα ασκήσει αναίρεση ο εντολέας μου κατά της ανωτέρω απόφασης. Θεωρούμε ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αλλά και η βαρύτητα του αδικήματος δεν άφησε περιθώρια βελτίωσης του αποτελέσματος», ανέφερε χαρακτηριστικά αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

 

To top