34 μετανάστες στα Βατερά – Συνελήφθη ένας διακινητής

34 μετανάστες στα Βατερά – Συνελήφθη ένας διακινητής
34 μετανάστες εντόπισε το Λιμενικό σε συνεργασία με την  Αστυνομία στα Βατερά την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου ενώ συνελήφθη και ο διακινητής τους. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ.
Συγκεκριμένα, περιπολικό πλοίο και δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσαν περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά Λέσβου, εντόπισαν ταχύπλοο σκάφος να προσεγγίζει τα ελληνικά παράλια κα να αποβιβάζει αλλοδαπούς.
Ο χειριστής του ταχυπλόου, στην προσπάθειά του να επιστρέψει στις τουρκικές ακτές, δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς. Ακινητοποιήθηκε τελικά από τα σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και συνελήφθη, αφού προηγουμένως είχε προβάλει αντίσταση και είχε ρίξει το κινητό του στη θάλασσα.
Τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης σε συνεργασία με προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν στην επαρχιακή οδό Βατερών – Νυφίδας 34 αλλοδαπούς, που είχε αποβιβάσει νωρίτερα ο συλληφθείς και οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ”.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.
To top