Φουντώνει η κόντρα Κυρίτση -Χοχλάκα: «Και αργήσατε και ψεύδεστε»

Φουντώνει η κόντρα  Κυρίτση -Χοχλάκα: «Και αργήσατε και ψεύδεστε»

«Πολιτικό ακροβατισμό» χαρακτηρίζει η Αγλαΐα Κυρίτση, την απάντηση της Βάσως  Χοχλάκα σε σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη στάση της στη συζήτηση πρότασης της παράταξης για την έκδοση ψηφίσματος για την ιδιωτική εκπαίδευση. «…Το ότι στην τοποθέτησή σας βάλατε και για γαρνιτούρα φράσεις σε σχέση με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το «σπουδαίο δημιούργημα και όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου», δεν ξεπλένει τη στάση σας που εμπόδισε να περάσει ψήφισμα ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ..» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η επικεφαλης  της ΛΑΣ απαντά στη Βάσω Χοχλακα  για την αιχμή της κάνοντας λόγο για «χέρι βοήθειας» που δόθηκε στη Λαϊκή Συσπείρωση από την παράταξη της Περιφερειακής αρχής, για την εκλογή αντιπροσώπων στην ΕΝΠΕ, κατηγορώντας την πως ψεύδεται. «Κυρία Χοχλάκα και… αργήσατε και ψεύδεστε!», αναφέρει η κα Κυρίτση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Μνημείο κενολογίας και ανεπιτυχούς πολιτικού ακροβατισμού αποτελεί η απάντηση της κας Χοχλάκα στο σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου για την άμεση στήριξη της παράταξής της στα αντισυνταγματικά σχέδια της κυβέρνησης για την από το παράθυρο ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Τι αφορούσε το σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου; Το γεγονός ότι στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο καταψηφίστηκε με μία(!) ψήφο το ψήφισμα που πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση για στήριξη στον αγώνα φοιτητών, πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμια.

Κατά την ψηφοφορία για το σοβαρό αυτό ψήφισμα η κα Χοχλάκα είχε αποχωρήσει, ενώ ο εκλεγμένος της παράταξής της (η οποία θυμίζουμε ότι στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ), κ.Κριμιζής, καταψήφισε.

Δεν είναι σαφές κα Χοχλάκα ότι με τη δική σας αποχώρηση και την καταψήφιση του κ. Κριμιζή, δεν πέρασε το ψήφισμα; Δεν είναι σαφές κα Χοχλάκα ότι με τη στάση σας τάσσεστε ευθέως εσείς και η παράταξή σας στη γραμμή της ΝΔ, αλλά και των ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια; Τι απ’ όλα αυτά δεν είναι σαφές και αποτελεί “αυθαίρετο συμπέρασμα” όπως λέτε;

Επιπλέον, μήπως το ψήφισμα για την ανάγκη ουσιαστικής και πάνδημης στήριξης στο δημόσιο Πανεπιστήμιο ερχόταν σε αντιπαράθεση με την ανάγκη στήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου;

Το ότι στην τοποθέτησή σας βάλατε και για γαρνιτούρα φράσεις σε σχέση με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το «σπουδαίο δημιούργημα και όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου», δεν ξεπλένει τη στάση σας που εμπόδισε να περάσει ψήφισμα ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, που πλήττει ευθέως και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ή μήπως και αυτό είναι αυθαίρετο συμπέρασμα κ. Χοχλάκα;

Την ώρα που φοιτητές, μαθητές, πανεπιστημιακοί και σωματεία είναι σε κινητοποίηση το καθήκον μας είναι η στήριξη του αγώνα τους. Εσείς πήγατε απέναντι. Και για να μην υπάρχει αμφιβολία κάνετε αναφορά σε «επαναστατική γυμναστική». Την ώρα που γίνονται εισαγγελικές παρεμβάσεις για τις κινητοποιήσεις, την ώρα που η κυβέρνηση απειλεί τους φοιτητές, τα παιδιά μας. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Που ακριβώς είδατε “επαναστατική γυμναστική”; Προφανώς όπου και η κυβερνηση Μητσοτάκη, που χαρακτηρίζει “επαναστατική γυμναστική “ τις μαζικές κινητοποιήσεις φοιτητών και στέλνει τα ΜΑΤ…

Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, στην προκειμένη περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι η κα Χοχλάκα αποδεικνύεται άριστη μαθήτρια και συνεχίστρια των πολιτικών ακροβατισμών και της τακτικής που ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να εκφωνούν δεκάρικους και στο διά ταύτα να στηρίζουν με τη στάση και την ψήφο τους τις πλέον αντιλαϊκές πολιτικές.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την καταληκτική αποστροφή της κας Χοχλάκα για «χέρι βοηθείας» που τάχα δόθηκε στη Λαϊκή Συσπείρωση για την εκλογή αντιπροσώπων στην ΕΝΠΕ, εδώ η στρεψοδικία και η ψευδολογία πέρασαν σε άλλο επίπεδο. Κα Χοχλάκα και… αργήσατε και ψεύδεστε!

Αυτά κα Χοχλάκα και ραντεβού στην επόμενη συνεδρίαση, όπου θα αναμένουμε με αγωνία, αφενός την ξεκάθαρη τοποθέτησή σας, γιατί θα επαναφέρουμε το ψήφισμα ,αλλά και την πρότασή σας, για τη στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου απέναντι στα αντιδραστικά σχέδιατης κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμια και την καταστολή στους χώρους μόρφωσης και ελευθερίας και η οποία δεν θα «μας αποσπά, διασπώντας τη συνοχή μας σε κάθε διεκδικητικό πλαίσιο» (sic!), όπως λέτε στην απάντησή σας.

To top