Τη Δευτέρα το Εφετείο του δολοφόνου της Ερατούς- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο τα Δικαστήρια

Τη Δευτέρα το Εφετείο του δολοφόνου της Ερατούς- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο τα Δικαστήρια

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η υπόθεση δολοφονία της Ερατούς. Την ίδια μέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης έξω από τα Δικαστήρια προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του στην οικογένεια της Ερατούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης για ακόμα μια φορά εκφράζει την αλληλεγγύη του στην οικογένεια της Ερατούς, που έχασε τον άνθρωπό της με τέτοιο αποτρόπαιο τρόπο.

Συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης στις 9.00 π.μ τη Δευτέρα 5/2, όπου θα εκδικαστεί έπειτα από πολλές αναβολές η έφεση του δολοφόνου της Ερατούς.

Συμπαραστεκόμαστε στην οικογένεια της Ερατούς που μέσα σε όλα αυτά που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι και οι τραγικές ελλείψεις στην οικονομική, συμβουλευτική, νομική τους στήριξη με ευθύνη του κράτους.

Αγωνιζόμαστε και να αντιπαλεύουμε τις αποκρουστικές ιδέες, αξίες και συμπεριφορές που υποτιμούν και αντιμετωπίζουν τη γυναίκα ως «ιδιοκτησία».

Η επικαιρότητα είναι γεμάτη με ειδήσεις για κακοποιήσεις γυναικών καθώς στο βούρκο της εκμεταλλευτικής κοινωνίας «ξεφυτρώνουν» οι δράστες-τέρατα, θεριεύει η ενδοοικογενειακή βία, τα κυκλώματα trafficking και μαστροπείας με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά, «ξεπηδούν» νέες μορφές βίας, όπως η λεγόμενη εκδικητική πορνογραφία και η διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση και καταδίωξη.

· Απαιτούμε εδώ και τώρα την ολόπλευρη κρατική στήριξη των οικογενειών των δολοφονημένων γυναικών.

· Δεν συμβιβαζόμαστε η προστασία των κακοποιημένων γυναικών και παιδιών να βρίσκεται στα χέρια επιχειρηματιών, ΜΚΟ, εκκλησιαστικών δομών και διαφόρων «φιλάνθρωπων».

· Δεν ανεχόμαστε να πουλάνε στα τηλε-παράθυρα τον ανθρώπινο πόνο και να κρύβουν τις πραγματικές οικονομικές και κοινωνικές αιτίες πίσω από τα φρικιαστικά εγκλήματα.

To top