Εκπαιδευτική δράση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Δημοτικό σχολείο Παμφίλων

Εκπαιδευτική δράση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Δημοτικό σχολείο Παμφίλων

Μια νέα  εκπαιδευτική δράση του Μουσείου  Φυσικής Ιστορίας απολιθωμένου δάσους ξεκίνησε από το Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν μοναδικές γνώσεις κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής τους που πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Νίκο Ζούρο, Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η δράση οργανώθηκε από την κα. Κωνσταντίνα Μπεντάνα, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου και την κα. Θεοδώρα Τσαγγάρη εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Παμφίλων.

Στην έναρξη ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παμφίλων κ. Γιώργος Κλειδαράς αναφέρθηκε στη σημασία γνωριμίας των μαθητών με την πλούσια φυσική κληρονομιά της Λέσβου και ευχαρίστησε το Μουσείο για τις πρωτοβουλίες του και τις εκπαιδευτικές δράσεις που οργανώνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνέχεια μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από τον Καθ. Νίκο Ζούρο μαθητές μέσα από παρουσίαση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Λέσβου που έχουν οδήγησαν στην αναγνώρισή της ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNECSO, την ιστορία δημιουργίας του δικτύου των Γεωπάρκων που ξεκίνησε το 2000 από τη Λέσβο, τη σημασία των Γεωπάρκων αλλά και τους μοναδικούς γεώτοπους της Λέσβου. Οι μαθητές καθόλη της διάρκεια της ενημέρωσης συμμετείχαν ενεργά, με αμείωτο ενδιαφέρον και με πάρα πολλές ερωτήσεις

To top