Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης: «Προσδοκούμε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης: «Προσδοκούμε  συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας λόγω της κλιματικής αλλαγής ενημέρωσε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  Σταύρο  Κελέτσης η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Αντωνέλλη κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν το απόγευμα  της Παρασκευής στην έδρα της Περιφέρειας παρουσία του Γεωγραφικού Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αρώνη. Ειδικότερα η κα. Αντωνέλλη αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ακαρπίας για την ελαιοκαλλιέργεια, αλλά και τα ζητήματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους  καθώς και για τις καθυστερήσεις στο μεταφορικό ισοδύναμο. «Είναι σημαντικό να έχουμε τη βοήθεια της κυβέρνησης γιατί είμαστε μια παραμεθόριος περιοχή . Πρέπει να βοηθηθούν οι τοπικές κοινωνίες γιατί αν αδειάσουν τα σύνορα έχουμε χάσει την Ελλάδα». Με τη σειρά του ο Υφυπουργός τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς . «Προσδοκούμε τη συνεργασία με τον πρώτο και με τον β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκηση και δεν το λέμε έτσι για το πούμε, αλλά το εννοούμε. Για μας οποιαδήποτε αντιπαράθεση τελειώνει το βράδυ των εκλογών. Την επομένη μέρα, όλοι μαζί έχουμε κοινό στόχο, δουλεύουμε σε συνεργασία με μόνο κριτήριο να παράγουμε έργο για τον τόπο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υφυπουργός τόνισε ότι είχε ήδη ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα από τον βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου – ο οποίος συνόδευε τον Υφυπουργό στην επίσκεψή του-  για τον οποίο μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια και με την ιδιότητά του, ως νομικός τονίζοντας ότι ο κ. Αθανασίου «είναι ένας σημαντικός πολιτικός παράγοντας όχι μόνο για την περιφέρειάς σας, αλλά και για όλη τη χώρα». Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος του παραρτήματος ΒΑ του ΓΕΩΤΤΕ Παναγιώτη Κατσαβέλλη.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης 

Ο Υφυπουργός είχε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα και ιδιαίτερα ζεστό κλίμα παρουσία του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Νίκου Καρασάββα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Προβέντζα και του Αντιδημάρχου Θερμής, Περιβάλλοντος και Πρωτογενούς τομέα Χρήστου Τσιβγούλη.

Το  απόγευμα παρευρέθηκε στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της ΔΕΕΠ Λέσβου της ΝΔ στο ξενοδοχείο Mythical Coast.

To top