Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου

Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου

Με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο συναντήθηκε την Παρασκευή  ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου,  Δημήτρης Καιρίδης.Στη  διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία του Υπουργείου  με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας αυτής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος  Αλάνης, καθώς και ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου, Κώστας Κατσαρός, ενώ τον Υφυπουργό συνόδευαν στην επίσκεψή του ο Βουλευτής Νομού Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αιγαίου Παναγιώτης Κατσαβέλλης.

«Είμαστε ένας κατεξοχήν γεωργοκτηνοτροφικός δήμος και εν πολλοίς ορεινός και φιλοξενούμε όλες τις δραστηριότητες του πεδίου ευθύνης σας, όπως είναι η ελαιουργία, η τυροκομία, η μελισσοκομία και φυσικά η αλιεία έχοντας μάλιστα ΠΟΠ προϊόντα, με χαρακτηριστικότερο της σαρδέλας Καλλονής», είπε αρχικά ο Δήμαρχος προς τον Υφυπουργό για να επιχειρήσει στη συνέχεια να εξειδικεύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, έχοντας σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων: Εστιάζοντας κυρίως σε εκείνο της αγροτικής οδοποιίας και της διαχείρισης των υδάτων.
Για την αγροτική οδοποιία ο Δήμαρχος ανέδειξε το τεράστιο αγροτικό οδικό δίκτυο του Δήμου που χρήζει συνεχούς παρέμβασης και για την διαχείριση των υδάτων, ανέδειξε την όχι ικανοποιητική λειτουργία στις τρεις λιμνοδεξαμενές του Βαφειού, της Ερεσού και της Καλλονής. Αφού τον ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις που ο Δήμος έχει ήδη κάνει, ή εκτελεί, ή προγραμματίζει τόσο στην αγροτική οδοποιία με ασφαλτοστρώσεις δεκάδων χιλιομέτρων ή στην διαχείριση των υδάτων με την ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων, ο Δήμαρχος ζήτησε την αρωγή του Υπουργείου για την βελτίωση των υποδομών και όχι μόνο.
Παράλληλα, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη και ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα του πρωτογενή Τομέα Χαράλαμπος Δερεδίνης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Υφυπουργό για μεμονωμένα ζητήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων της Δυτικής Λέσβου.
Η συνάντηση με τον Υφυπουργό ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία για επίσκεψη στο επόμενο διάστημα, κλιμακίου της δημοτικής αρχής στην Αθήνα και στο Υπουργείο, προκειμένου να ξεκινήσει μία ουσιαστική συνεργασία με τον Δήμο. Με τον κ. Κελέτση να ενημερώνει από την πλευρά του διεξοδικά για τα επικείμενα προγράμματα χρηματοδότησης που πρόκειται να παραδώσει μέχρι τον Ιούνη το Υπουργείο για την εξυπηρέτηση μεταξύ άλλων και της αγροτικής οδοποιίας των ορεινών Δήμων.

To top