Εντεκάχρονη Ελληνίδα σκακίστρια στην κορυφή του κόσμου

Εντεκάχρονη Ελληνίδα σκακίστρια στην κορυφή του κόσμου

Η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου, στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι στην κατηγορία κορασίδων έως 13 ετών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Ρόδο.

Το παιδί θαύμα του ελληνικού σκακιού που ξεκίνησε να παίζει σε ηλικία 4 ετών, πέτυχε 7,5 πόντους σε 9 αγώνες (7 νίκες, 1 ήττα και 1 ισοπαλία), τερματίζοντας μπροστά από άλλες 34 νεαρές σκακίστριες και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου, με τη σημαία της Ελλάδας και το τρόπαιο στο χέρι της και κατατάσσεται πλέον στην τρίτη θέση στον κόσμο για την ηλικιακή της ομάδα, όπως σημειώνει και το Greek Reporter.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Ευαγγελία Σίσκου είχε εξασφαλίσει ένα ακόμα παγκόσμιο μετάλλιο, το χάλκινο αυτή τη φορά. Η σκακίστρια σε ηλικία 10 ετών είχε βρεθεί να κατακτά την 3η θέση στο Παγκόσμιο Ατομικό Πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στη Γεωργία.

Η 11χρονη σκακίστρια είναι μέλος του συλλόγου ΑΜΟ “Γαλαξία” της Θεσσαλονίκης και οι γονείς της έχουν πει ότι άρχισε να παίζει σκάκι όταν ήταν ακόμα στο νηπιαγωγείο, σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, ενώ στον σύλλογο άρχισε να προπονείται από τα 6 της.

 

 

To top