Ταΐστρες για τα πουλάκια ετοίμασαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παναγιούδας

Ταΐστρες για τα πουλάκια ετοίμασαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παναγιούδας

Ταΐστρες για τα πουλάκια ετοίμασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παναγιούδας καθώς όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου, οι μικροί καρποί, τα έντομα και οι σπόροι σπανίζουν τον χειμώνα με αποτέλεσμα τα πτηνά να δυσκολεύονται να βρουν τροφή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τον χειμώνα τα πουλάκια δυσκολεύονται να βρουν τροφή λόγω των καιρικών συνθηκών και της χαμηλής θερμοκρασίας. Οι μικροί καρποί, τα έντομα και οι σπόροι σπανίζουν. Έτσι λοιπόν, ετοιμάστηκαν ταΐστρες για τα πουλάκια από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β’ τάξης του Δ.Σ. Παναγιούδας.

Αρχικά έγινε η προετοιμασία μέσα στην τάξη ανακατεύοντας ξηρούς καρπούς, νιφάδες καλαμποκιού και ψιχουλάκια μαζί με βούτυρο. Αφού τοποθετήθηκαν όλα τα υλικά μέσα σε κεσεδάκια από γιαούρτι ή κρέμα, μπήκαν στο ψυγείο του σχολείου ώστε να παγώσουν. Μετά από δυο – τρεις μέρες ήταν έτοιμα! Αφαιρέθηκαν τα κεσεδάκια, μπήκαν μικρά ξυλαράκια και τα παιδιά κρέμασαν τις ταΐστρες τους στα δεντράκια της αυλής του σχολείου για τους μικρούς τους φίλους, τα πουλάκια. Μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός όταν τα μικρά παιδιά είδαν να έρχονται κατευθείαν τα πουλιά και να τσιμπάνε τις τροφές που είχαν ετοιμάσει, βοηθώντας τα να περάσουν τον χειμώνα.

To top