Αντίθετος με τη λειτουργία της «Βάστριας» ο Κώστας Μουτζούρης

Αντίθετος με τη λειτουργία της «Βάστριας» ο Κώστας Μουτζούρης

Την αντίθεσή του στη λειτουργία της νέας δομής στη «Βάστρια» εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης ο οποίος επισκέφθηκε τη δομή τη Δευτέρα  15 Ιανουαρίου,  συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη  Χωροθετήσεως Δομών Π. Φίκια, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Μεταναστευτικής Κρίσεως Δ. Κουρσουμπά , τον Εκτελεστικό Γραμματέα Α. Ελευθερίου και το στέλεχος της Περιφέρειας Ε. Βερβέρη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και την συζήτηση που γίνεται για λειτουργία της δομής το επόμενο διάστημα, αν και όπως διαπιστώθηκε από την  εξέλιξη των κατασκευαζόμενων έργων η αποπεράτωση δεν φαίνεται να είναι σχετικά σύντομη.

Σε σχετική γραπτή δήλωση ο Περιφερειάρχης επαναφέρει μάλιστα τα όσα έχει αναφέρει και στο παρελθόν να αξιοποιηθεί ο χώρος που έχει ήδη διαμορφωθεί για κοινωνικές δράσεις «Η Περιφερειακή Αρχή, σύμφωνα με γραπτή δήλωσή της, παραμένει σταθερή και αμετακίνητη στην από το 2019 θέση της, στην απαλλαγή  των νήσων από τις δομές παράτυπων οικονομικών μεταναστών λόγω της ιδιάζουσας γεωγραφικής θέσεως τους και σημειώνει για πολλοστή φορά τους κινδύνους, που εγκυμονεί η χωροθέτηση στην καρδιά του πευκοδάσους της Λέσβου, η καταστροφή από τις τεράστιες διανοίξεις οδών και εκσκαφών στην περιοχή της Βάστριας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Λέσβο. Προτείνει δε ο συγκεκριμένος χώρος να χρησιμοποιηθεί για κοινωνικές δομές (π.χ. κατασκηνώσεις παιδιών, καταλύματα για τρίτη ηλικία, προετοιμασία αθλητών), τις οποίες στερείται η Λέσβος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

To top