Γ. Παππάς: «Έρχονται νέες πληρωμές για το Μεταφορικό Ισοδύναμο»

Γ. Παππάς: «Έρχονται νέες πληρωμές για το Μεταφορικό Ισοδύναμο»

Την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 11 εκατ. ευρώ  για την πληρωμή οφειλών για το Μεταφορικό Ισοδύναμο προανήγγειλε τη Δευτέρα στο περιθώριο της εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Παππάς.

Ειδικότερα σε δηλώσεις του  ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στο Μεταφορικό Ισοδύναμο κάνοντας γνωστό ότι ήδη έχουν εγκριθεί άλλα 11 εκατ. ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οφειλόμενα σε νησιώτες και επιχειρήσεις καθώς και στην πρόθεση της κυβέρνησης για βελτίωση και αναβάθμιση του προγράμματος καθώς και η επέκτασή του με την ενίσχυση και των αθλητικών σωματείων στις μετακινήσεις τους. . Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε ακόμη στις άγονες γραμμές και στην ενίσχυση της χρηματοδότησης για την κάλυψη δρομολογίων με έμφαση στο ζήτημα που προέκυψε στη σύνδεση μεταξύ Λήμνου – Αη Στράτη.  Ανέφερε επίσης ότι στόχος είναι να στηριχθούν οι επενδύσεις στη ναυτιλία με σκοπό την ανανέωση του στόλου.

Τέλος αναφέρθηκε και στο κτιριακό και στη συστέγαση της Γενικής Γραμματείας με το δικαστήριο κάνοντας γνωστό ότι βγαίνει ξανά από τα συρτάρια η παλιά μελέτη για επέκταση του δικαστικού μεγάρου αξιοποιώντας τον αύλειο χώρο του.

To top