Ταξίδευε με αρχαία στις αποσκευές της!

Ταξίδευε με αρχαία στις αποσκευές της!

Συνελήφθη μία επιβάτης πτήσης στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης καθώς στον τακτικό έλεγχο που έγινε στις αποσκευές της εντοπίστηκε αρχαίο αντικείμενο και συγκεκριμένα τμήμα κεφαλής ανδρικού αγαλματιδίου,  το οποίο αφού ακολούθως εξετάστηκε από αρμόδιο υπάλληλο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λέσβου, διαπιστώθηκε ότι, η κατοχή του εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομία:

Συνελήφθη, χθες (11-01-2024) στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένα (1) άτομο (γυναίκα ελληνικής υπηκοότητας), σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχου στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, βρέθηκε σε αποσκευή της συλληφθείσας, αρχαίο αντικείμενο και συγκεκριμένα τμήμα κεφαλής ανδρικού αγαλματιδίου, το οποίο αφού ακολούθως εξετάστηκε από αρμόδιο υπάλληλο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λέσβου, διαπιστώθηκε ότι, η κατοχή του εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Το προαναφερόμενο αρχαίο αντικείμενο κατασχέθηκε, ενώ ερευνάται η ακριβής ιστορική και πολιτιστική του, προέλευση και αξία.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

To top