Σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων – Νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης

Σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων – Νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης

Σε σαρωτικές αλλαγές της στρατιωτικής ηγεσίας που αντικατοπτρίζουν και τη βούληση της κυβέρνησης  να προχωρήσει σε εκ βάθρων αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι  Ένοπλες Δυνάμεις και να απαλλαγούν από παθογένειες του πρόσφατου παρελθόντος προχωρά το ΚΥΣΕΑ .

Νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ορίζεται ο αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης, μέχρι τώρα Διοικητής Ειδικού Πολέμου. Στη θέση του αρχηγού ΓΕΣ τοποθετείται ο αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ενώ στη θέση του αρχηγού ΓΕΝ ο μέχρι τώρα Αρχηγός Στόλου Δημήτρης Κατάρας. Νέος αρχηγός ΓΕΑ θα είναι ο Δημοσθένης Γρηγοριάδης, έως τώρα Διοικητής Αεροπορικής Υποστήριξης.

Η ταυτόχρονη αποστρατεία σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας, συμπαρασύρει αλλαγές και στις πιο σημαντικές διοικήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη θέση του Αρχηγού Στόλου προωθείται ο υποναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης με τεράστια θαλάσσια εμπειρία στις φρεγάτες του Στόλου, ενώ διετέλεσε και υπαρχηγός του Στόλου. Νέος Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, μέχρι τώρα διευθυντής του Δ’ Κλάδου του ΓΕΑ.

Είναι προφανές ότι η διαμορφούμενη κατάσταση θα οδηγήσει σε διορθωτικές κινήσεις και σε χαμηλότερο επίπεδο, καθώς ουσιαστικά η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ανήκει σε τάξεις που αποφοίτησαν από τις Στρατιωτικές Σχολές το 1987, έγινε, δηλαδή, ένα άλμα τεσσάρων χρόνων, με σκοπό ακριβώς να υπάρξει μια επόμενη μέρα με καθαρό ορίζοντα στο ΓΕΕΘΑ και σε όλους τους Κλάδους (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ).

To top