Νέα φωτιστικά LED στα χωριά της Δυτικής Λέσβου

Νέα φωτιστικά LED στα χωριά της Δυτικής Λέσβου

Αναβαθμίζεται ο δημοτικός φωτισμός στα χωριά του Δήμου Δυτικής Λέσβου με νέα φωτιστικά τύπου LED. Οι εργασίες αντικατάστασης φωτιστικών του Δήμου ξεκινούν από σήμερα μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου στις περιοχές, Άγιος Παύλος, Νυφίδα, Μέσα, Σκαμιούδι, Σκαλοχώρι και Άντισσα.

Μέχρι σήμερα έχουν εγκατασταθεί 2.772 νέα φωτιστικά στην επικράτεια του Δήμου Δυτικής Λέσβου και υπενθυμίζεται ότι το έργο προβλέπει την εγκατάσταση συνολικά 9.000 σύγχρονων φωτιστικών τύπου LED δέσμης.

Η αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δημοτικού φωτισμού, υπήρξε μία από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και στρατηγικός στόχος για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης με την ταυτόχρονη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Υπενθυμίζεται ότι βάσει της σχετικής μελέτης που εκπονήθηκε, η αντικατάσταση του υπάρχοντος δημοτικού φωτισμού με νέο σύγχρονο και με παράλληλη αντικατάσταση των καλωδιώσεων, θα προσφέρει στο δήμο οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας έως και πάνω από 70% και θα τον απαλλάξει πλήρως από το δυσβάστακτο κόστος συντήρησης.

To top