Κινητοποίηση για να σωθεί η παραλία της Ερεσού

Κινητοποίηση για να σωθεί η παραλία της Ερεσού

Κινητοποίηση στην Σκάλα Ερεσού προκειμένου να μην προχωρήσουν οι εργασίες της  ανέγερσης τεσσάρων τουριστικών καταλυμάτων επάνω στη παραλία της Ερεσού.

Πλήθος κόσμου, από νωρίς το πρωί μαζεύτηκε στην περιοχή Αφεντέλι της παραλίας Ερεσού, καθώς είχαν ενημερωθεί πως στο σημείο θα βρισκόταν κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων με σκοπό να προχωρήσει σε διερευνητικές τομές στην περιοχή, φέρνοντας έτσι ένα βήμα πιο κοντά την ανέγερση των τουριστικών καταλυμάτων.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Παύλο Τριανταφυλλίδη, το κλιμάκιο αποχώρησε από το σημείο, καθώς οι διαμαρτυρίες του κόσμου ήταν έντονες, ενώ σημείωσε πως από πλευράς του ιδιώτη η διαδικασία είναι καθ’ όλα νόμιμη.

Η φωτογραφίες είναι από την ομάδα” Πρωτοβουλία υπεράσπισης της παραλίας-αμμουδιάς της Σκάλας Ερεσού.”

 

Στο σημείο βρέθηκε και η ιδιώτης.
Μεταξύ των διαμαρτυρόμενων πολιτών και της ιδιοκτήτριας, σημειώθηκε ένταση, καθώς οι πολίτες δεν της επέτρεπαν να προσεγγίσει το σημείο, και έτσι στη συνέχεια κλήθηκε από την ίδια η αστυνομία.

Μεταξύ των όσων ειπώθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών, ήταν και το όνομα του κ Ελευθερίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Άρης Ελευθερίου, μιλώντας εκ νέου σήμερα στον Αίολο, για τις εξελίξεις της υπόθεσης, τόνισε πως το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα η ανάκληση θα έχει ολοκληρωθεί βάζοντας τέλος στην υπόθεση, ενώ δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα του καταλόγισε η ιδιοκτήτρια, στα πλαίσια της λογομαχίας που σημειώθηκε στην Σκάλα Ερεσού.

 

 

To top