Ενωτικό κλίμα στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ)

Ενωτικό κλίμα στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ)

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιανουαρίου του 2024, χωρίς απόντες, χωρίς εντάσεις και με διάθεση ενωτική και από τις τρεις παρατάξεις. Λίγα λεπτά πριν το ξεκίνημα της συνεδρίασης ο δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας σε μια κίνηση ενωτική κατευθύνθηκε προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης και χαιρέτησε έναν προς έναν τους δημοτικούς συμβούλους.

 

Στην πρώτη συνεδρίαση προήδρευσε, αρχικά, ο πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος και αντιδήμαρχος καθημερινότητας Γιώργος Κατζανός. Ακολούθησε η διαδικασία εκλογής προεδρείου. Από την Δημοτική Αρχή προτάθηκε για πρόεδρος ο Παναγιώτης Προβέτζας, από την παράταξη Κουφέλου για την θέση της αντιπροέδρου η Δήμητρα Αλεξανδρή και από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Παναγιώτης Αυγουστίδης για την θέση του γενικού γραμματέα. Μετά τις προτάσεις των τριών παρατάξεων το προεδρείο εξελέγη ομόφωνα και είναι διαπαραταξιακό. Αμέσως μετά, έχοντας πάρει το προεδρείο τη θέση του, ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή των μελών της δημοτικής επιτροπής, που συστήνεται για πρώτη φορά σε αυτή τη θητεία, και θα αντικαταστήσει την οικονομική επιτροπή, την ποιότητα ζωής και την εκτελεστική επιτροπή. Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης πρότεινε για πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής τον Νίκο Καρασάββα και εξέλεξε 5 μέλη ενώ οι παρατάξεις της μειοψηφίας 3 μέλη. Η Νίκη Τσιριγώτη, έβαλε και την παράταξη της στο «παιχνίδι» της ψηφοφορίας βάζοντας υποψηφιότητα και η ίδια αλλά και ο Παναγιώτης Αυγουστίδης τονίζοντας ότι «πρέπει να εκπροσωπηθούν όλες οι παρατάξεις».

Η ψηφοφορία ανέδειξε, τελικά, από την πλειοψηφούσα παράταξη τα εξής τακτικά μέλη:

Εριφύλη Χιωτέλλη
Παναγιώτη Καρέκο
Γιώργο Αλεξίου
Σωκράτη Γιακουμή
Χρήστο Τσιβγούλη

και αναπληρωτές τους:

Νίκο Γιαννάκα
Χρήστο Δαγιέλλη
Παναγιώτη Βάλεση
Σωτήρη Μαρινάτο
Ελευθέριο Κοτσώνη

Από την παράταξη Κουφέλου τα τακτικά μέλη είναι τα εξής:

Παναγιώτης Κατσαβέλλης
Παναγιώτης Κουνέλλης
Κώστας Φραγκόπουλος

και αναπληρωτές τους:

Παναγιώτης Τσακύρης
Παράσχος Μανούσος
Δημήτρης Βαρβαγιάννης

Από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν εκλέχθηκε ούτε η Νίκη Τσιριγώτη ούτε ο Παναγιώτης Αυγουστίδης ωστόσο, ζήτησαν να είναι παρατηρητές στις συνεδριάσεις της δημοτικής επιτροπής, απόφαση που θα παρθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα. Η συνεδρίαση έληξε γύρω στις 7 το απόγευμα και ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο «πλευρό» του δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα ήταν και η μητέρα του αλλά και ο πατέρας του.

 

To top