Τ.Ε Λήμνου του ΚΚΕ: «Διεκόπη η σύνδεση της Λήμνου με Λαύριο- Άγιο Ευστράτιο – Καβάλα

Τ.Ε Λήμνου του ΚΚΕ: «Διεκόπη η σύνδεση της Λήμνου με Λαύριο- Άγιο Ευστράτιο – Καβάλα

Τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου με Λαύριο καταγγέλει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ. Όπως αναφέρει σε πλήρη απομόνωση βρίσκεται μετά την εξέλιξη αυτή ο Άγιος Ευστράτιος αφού έχει διακοπεί και η σύνδεση με το πλοίο «Αιολίς».

Αναλυτικά αναφέρει τα εξης:

«Καταγγέλλουμε στον λαό της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, τα παζάρια της κυβέρνησης με την εφοπλιστική εταιρεία SEA JETS, που έχουν αποτέλεσμα τη διακοπή της γραμμής Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα, εν μέσω εορτών, σε βάρος των νησιωτών και των επισκεπτών των νησιών μας.

 Η κατάσταση είναι περισσότερο επώδυνη για τους κατοίκους του Αγίου Ευστρατίου, που είναι αυτή τη στιγμή σε πλήρη απομόνωση, αφού η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τη Λήμνο με το πλοίο ΑΙΟΛΙΣ, έχει διακοπεί εδώ και δυο μήνες.

 Οι κάτοικοι αυτού του ακριτικού νησιού δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικές εξετάσεις, σε προμήθεια φαρμάκων, ή και σε άλλες αναγκαίες υπηρεσίες. Επίσης οι ψαράδες και κτηνοτρόφοι του νησιού, δεν μπορούν να μεταφέρουν καθημερινά στη Λήμνο ευπαθή προϊόντα,όπως είναι τα ψάρια και το γάλα. Προβλήματα επίσης έχουν και με την προμήθεια ζωοτροφών και πετρελαίου.

 Απαιτούμε την άμεση ενεργοποίηση της γραμμής Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα, καθώς και την ακτοπλοϊκή επανασύνδεση της Λήμνου με τον Άγιο Ευστράτιο.

 Απαιτούμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με σύγχρονα πλοία, φτηνά εισιτήρια, με πλήρη οργανική σύνθεση σε ναυτεργάτες και με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, σύμφωνα με τα δίκαια αιτήματά τους».

To top