Δύο Έλληνες ναυτικοί ελαφρά τραυματίες από έκρηξη σε πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Δύο Έλληνες ναυτικοί ελαφρά τραυματίες από έκρηξη σε πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της έκρηξης στη θαλάσσια περιοχή του Δούναβη που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στο υπό σημαία Παναμά πλοίο «Vyssos», χωρητικότητας 8.800 dwt (κατασκευής 2007).

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, στα μέλη του πληρώματος του πλοίου περιλαμβάνεται ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες και έχουν τραυματιστεί πολύ ελαφρά. Το πλοίο είχε προορισμό το λιμάνι Ισμαΐλ της Ουκρανίας, προκειμένου να φορτώσει σιτηρά.

Ελαφρά τραυματίες οι δύο Έλληνες

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την έκρηξη, οι δύο ναυτικοί ζαλίστηκαν και έπεσαν μέσα στο πλοίο. Συνήλθαν αμέσως και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία τους. Επίσης, ελαφρά τραυματίστηκε και ένας Αιγύπτιος μάγειρας.

Το πλοίο δεν ζητάει συνδρομή, ενώ αναμένεται ρυμουλκό να τους μεταφέρει στο λιμάνι Ισμαΐλ. Το φορτηγό πλοίο είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Ρουμανίας και πήγαινε στην Ουκρανία.

Η Corriere della Sera σημειώνει: «Πολιτικό σκάφος υπό σημαία Παναμά, που κατευθυνόταν σε λιμάνι του Δούναβη για να φορτώσει σιτηρά, χτυπήθηκε από νάρκη του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν οι ουκρανικές νότιες δυνάμεις άμυνας, προσθέτοντας ότι ξέσπασε φωτιά και το σκάφος τέθηκε εκτός ελέγχου. Από την έκρηξη της νάρκης τραυματίστηκαν δύο ναύτες. Οι ναυτικές αρχές της Ουκρανίας έστειλαν ρυμουλκά για να πάρουν το σκάφος και να το φέρουν στο λιμάνι».

Πληροφορίες από το ουκρανικό κανάλι telegram κάνουν λόγο για μικρής έκτασης φωτιά και ρήγμα που προκλήθηκε στο πλοίο, χωρίς ωστόσο η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί.

Πηγή: iefimerida.gr

To top