Ορκίσθηκε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο – Ηχηρή απουσία Αλκιβιάδη Στεφανή

Ορκίσθηκε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο – Ηχηρή απουσία Αλκιβιάδη Στεφανή

Ορκίσθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και τα 35 νέα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών και χοροστατούντων των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Μυτιλήνης -Ερεσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιακώβου και Μηθύμνης κκ Χρυσοστόμου. Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης η απουσία του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Αλκιβιάδη Στεφανή.

Στην τελετή παρέστησαν ο Ιωάννης Φαρφαρέλλης ως  εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και  ο νέος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και  Σωμάτων Ασφαλείας και πολίτες.

Στην τελετή της ορκωμοσίας δεν παρευρέθηκε ο επικεφαλής της  παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης  Αλκιβιάδης Στεφανής  λόγω κωλύματος όπως δήλωσε και ο πρώτος σε σταυρούς της παράταξης του Περιφερειάρχη στη Λέσβο Κωνσταντίνος Αρώνης ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό. Η απουσία του Αλκιβιάδη Στεφανή ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης στα πολιτικά πηγαδάκια καθώς κανείς δεν είχε ενημέρωση για το λόγο απουσίας.

Με πολιτικό όρκο ορκίσθηκαν η Αγλαΐα  Κυρίτση, Αμπαζής Γεώργιος  και Τσακαλίας Γεώργιος.

Ακολούθησε ομιλία του Περιφερειάρχη στην οποία υπογράμμισε:

« Σήμερα ορκίστηκε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο του Βορείου Αιγαίου. Ορκίστηκε ότι για τα επόμενα 5 έτη θα προσπαθήσουμε για ανάπτυξη και ευημερία του Βορείου Αιγαίου.

 

Ο λαός του Βορείου Αιγαίου απέθεσε στα χέρια και τους νόας 36 πολιτών του, το άμεσο μέλλον του στα θέματα αρμοδιότητος της Περιφέρειας. Θα ήθελα να συγχαρώ τους εκλεγέντες και να σφίξω το χέρι όλων ανεξαιρέτως.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι και οι 36 θα ανταποκριθούν με κάθε ικμάδα των δυνατοτήτων τους.

Βάζω πίσω τα πάθη του πρόσφατου παρελθόντος. Όπως και ζητώ να το κάνουν και οι υπόλοιποι ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΟΛΩΝ.

Οι οιωνοί είναι καλοί:

  • Η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται σε κάθε κρούσιμο της πόρτας της και θέλω να την ευχαριστήσω γι’ αυτό
  • Η πρωτογενής παραγωγή μας βρίσκει ικανοποιητική οικονομική ανταπόκριση
  • Ο τουρισμός μας φαίνεται ότι θα γνωρίσει εκπληκτική ανάπτυξη αρκεί να ανταποκριθούμε εμείς οι πολίτες στις απαιτήσεις του
    • περισσότερα καταλύματα
    • εκσυγχρονισμοί παρεχόμενων υπηρεσιών
    • προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα.

Και σ ’αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στη διευκόλυνση χορηγήσεως βίζας σε εκτός Σέγκεν πολίτες όπως οι γείτονες Τούρκοι των 85 εκατ. Που με έμφαση ζητήσαμε όλο αυτόν τον καιρό. (Κυβέρνηση δια του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Καιρίδη και Ε.Ε)

Το κύριο θέμα που απασχόλησε στη θητεία που λήγει ήταν το λεγόμενο ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

Με προσπαθειών όλων μας, και ας βάλω και τον εαυτό μου, φέραμε « βόλτα» την ένταση που είχε το 2019 και 2020.

Δηλώνω μπροστά σας ότι παραμένω πιστός, σταθερός, ακλόνητος, στις θέσεις που είχα και έχω για το θέμα. Έχετε απτές αποδείξεις για τις θέσεις μου. Όταν χρειάστηκε τις ξεδίπλωσα. Το έκανα. Το ίδιο θα κάνω και στο μέλλον, αν απαιτηθεί, ανεξαρτήτως κόστους.

Καταφέραμε όλοι μαζί να σβήσουμε από το θυμικό των Πανελλήνων το brand nameΠΡΟΣΦΥΓΟΝΗΣΙΑ που συναντούσα όπου πήγαινα.

Και το καταφέραμε με την εξωστρέφεια που επιδιώξαμε.

Καταφέραμε μαζί να κάνουμε αρκετά.

Μένει να κάνουμε ακόμη πιο πολλά.

Όλοι μαζί.

Τα νησιά μας ποτέ δεν πεθαίνουν.

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.»

Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν η διευθύντρια Διοικητικού της ΠΕ Λέσβου Ευστρατία Ελευθερίου και η υπάλληλος Διοικητικού Ειρήνη Μαυραγάνη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ύμνους και τραγούδια από την Χορωδία Δήμου Μυτιλήνης «Νίκος Μυρογιάννης».

 

To top