Αν. Μίλκας: «Τα τελευταία δυο χρόνια καταγράφονται 150 λιγότεροι θάνατοι σε σχέση με την προηγούμενη 10ετία»

Αν. Μίλκας: «Τα τελευταία δυο χρόνια καταγράφονται 150 λιγότεροι θάνατοι σε σχέση με την προηγούμενη 10ετία»

Ένας από τους καρδιολόγους που δημιούργησαν το Αιμοδυναμικό εργαστήριο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ο στρατιωτικός επεμβατικός καρδιολόγος Αναστάσιος Μίλκας ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Επίκεντρο» και μίλησε για την τεράστια προσπάθεια, με τη πολύτιμη στήριξη της Διοίκησης,  ώστε να λειτουργήσει από το μηδέν το Αιματολογικό αλλά και το σπουδαίο έργο που έχει προσφέρει από το 2021 στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικά  στοιχεία που παρουσιάζει,  στη Λέσβο εξαιρουμένων των θανάτων από covid οι καταγράφονται, το 2022 και το 2023  150 λιγότεροι θάνατοι σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία. Ο κ. Μίλκας μιλάει για τη ζωή του που μοιράζεται σε Αθήνα και Μυτιλήνη, για  τη σύζυγο και τα δυο παιδιά του που στηρίζουν την επιλογή του να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Λέσβο, αλλά και τη μεγάλη αγάπη που εισπράττει τόσο ο ίδιος όσο και όλα τα μέλη του Αιμοδυναμικού από τους κατοίκους του νησιού. Τονίζει πολλές φορές ότι η προσπάθεια είναι ομαδική, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη να στελεχωθεί με επιπλέον ιατρικό προσωπικό ώστε να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση  και καθημερινά, το Αιματολογικό.  Μιλάει ακόμη για περιστατικά που τον σημάδεψαν και τονίζει ότι σε κάθε επέμβαση οι στιγμές για τον γιατρό που κρατάει μια ζωή στα χέρια του είναι μοναχικές και δύσκολες , όπως και για τους συγγενείς που περιμένουν έξω από το χειρουργείο.

Δίνει πολύτιμες συμβουλές για τη σημασία του προληπτικού ελέγχου, της άσκησης και της υγιεινής διατροφής για την υγεία. Αναφέρει και στο σπουδαίο έργο που προσφέρει το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης εκπαιδεύοντας πολίτες για την παροχή πρώτων βοηθειών .

To top