«Λέσβος, η γοητεία των ηθών και των εθίμων» στο νέο ημερολόγιο της Ένωσης Αγριτών Λέσβου

«Λέσβος, η γοητεία των ηθών και των εθίμων»  στο νέο ημερολόγιο της Ένωσης Αγριτών Λέσβου

Το ημερολόγιο για το 2024 με θέμα «Λέσβος, η γοητεία των ηθών και των εθίμων» κυκλοφόρησε  Ένωση Αγριτών Λέσβου «Άγιος Δημήτριος». Το ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στην παράδοση της Λέσβου.

Η Ένωση Αγριτών Λέσβου ιδρύθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1975 με σκοπό τη συσπείρωση των Αγριτών της Αθήνας, την παράδοση των τρόπων των παλαιότερων στους νεότερους και τη διάδοση του πολιτισμού της Λέσβου της σε όσους θέλουν να τη μάθουν. Με εκατοντάδες μέλη σε Ελλάδα και εξωτερικό προσπαθεί να διατηρήσει τις σχέσεις μεταξύ τους αλώβητες στο χρόνο. Έδρα της, η πόλη του Γαλατσίου (Ύδρας 2 & Βυζαντίου), σπίτι μίας ιδιαίτερα δραστήριας παροικίας κατοίκων της περιοχής με καταγωγή από την Άγρα και την Αποθήκα.

Η Ένωση διαθέτει δικό της χώρο όπου πραγματοποιούνται ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, ανάμεσα στις οποίες και μαθήματα παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα με ιδιαίτερη έμφαση, φυσικά, στη Λέσβο και με τμήματα για όλες τις ηλικίες. Έχει επίσης τη δική της ενεργή ποδοσφαιρική ομάδα, τον Α.Ο. Νικολή, που λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα ΕΣΕΑ.

Για την αγορά των ημερολογίων, μπορείτε να επικοινωνήσετε στέλνοντας μήνυμα στα inbox της Ένωσης Αγριτών σε facebook / instagram ή στο τηλέφωνο 6936.870708. Διάθεση θα υπάρξει και στη Λέσβο, ενώ αποστολή μπορεί να γίνει και ταχυδρομικώς (ΕΛΤΑ / BoxNow). Στην Αθήνα, τα σημεία διάθεσης είναι τα ακόλουθα:

• Ένωση Αγριτών Λέσβου / Ύδρας 2 & Βυζαντίου, Γαλάτσι

• Aspa Chroneou / Brand Identity Design / Κλεάρχου 44, Γαλάτσι

Καλλιτεxνική Επιμέλεια: Γιάννης Βασαλάκης, Στράτος Βούζνας, Κορίνα Δροσινάκη, Παντελής Χάρος, Άσπα Χροναίου

Φωτογραφία: Γιάννης Βασαλάκης – Άσπα Χροναίου

Ενδυματολογική Επιμέλεια: Κορίνα Δροσινάκη, Παντελής Χάρος, Συλλογή της Ένωσης Αγριτών Λέσβου

Καλλιτεχνικός Σχεδιασμός: Άσπα Χροναίου

Κείμενα: Γιάννης Βασαλάκης

Εκτύπωση: Κάπα Εκδοτική

Kόστος: 6 ευρώ

 

To top