Μ.Κομνηνάκα:«Να αποζημιωθούν άμεσα οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου»

Μ.Κομνηνάκα:«Να αποζημιωθούν άμεσα οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου»

Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που παρακρατούνται από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή και αναβάθμιση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου Λέσβου ζήτησε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Όπως είπε, οι εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν για τη χάραξη του δρόμου στερούνται τις νόμιμες αποζημιώσεις που δικαιούνται μετά από δικαστικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα από το 2016 έχει εγκριθεί απόφαση για προκαταβολή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο όφειλε να αποδώσει στους δικαιούχους τις νόμιμες αποζημιώσεις, αφού οι αποφάσεις είναι άμεσα εκτελεστές, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η παραμικρή καταβολή.

Μάλιστα, πρόσφατα γνωστοποιήθηκε στους δικαιούχους ότι έχει δοθεί εντολή να μην καταβληθεί καμία αποζημίωση, επειδή το Ελληνικό Δημόσιο άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της δικαστικής απόφασης, με την οποία καθορίστηκε η οριστική τιμή μονάδας.

Απαντώντας ο υφυπουργός Οικονομικών, Θ. Πετραλιάς, αφού επανέλαβε όλο το χρονικό της υπόθεσης, δήλωσε ότι δεν είναι δυνατή η καταβολή των αποζημιώσεων μέχρι να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος.

Η Μ. Κομνηνάκα κατήγγειλε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι επαναλαμβάνει μια παράνομη και καταχρηστική πρακτική σε βάρος εκατοντάδων ιδιοκτητών που στην πλειοψηφία τους είναι βιοπαλαιστές, ενώ τέλος ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι γίνεται προσπάθεια επίσπευσης της υπόθεσης.

To top