Διαμαρτυρία αστυνομικών για τον συνάδελφό τους που τραυματίστηκε στου Ρέντη

Διαμαρτυρία αστυνομικών για τον συνάδελφό τους που τραυματίστηκε στου Ρέντη

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων, για τον 31χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια που έγιναν έξω από αθλητική εγκατάσταση στου Ρέντη και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Η με ανθρωποκτόνο πρόθεση, οργανωμένη επίθεση εναντίον της αστυνομικής δύναμης έξω από αθλητική εγκατάσταση στου Ρέντη και η δραματική κατάληξή της με τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου μας, αποτελεί τη θρυαλλίδα γενικής διαμαρτυρίας σύμπασας της αστυνομικής οικογένειας με πολλαπλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες.

Δεν είναι μόνο το κυρίαρχο προφανές αίτημα για την πάταξη της οπαδικής βίας, για την εξάρθρωση των συμμοριών των γηπέδων και την εμπέδωση συνθηκών υγιούς αθλητισμού στη χώρα μας. Αυτήν την ώρα οφείλουμε, ως αστυνομικοί, να εκφράσουμε εμφαντικά την οργή και την θλίψη μας, ταυτόχρονα, διότι ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο. Η βολίδα εκτοξεύτηκε εναντίον ενός θεσμού, τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε με κάθε τίμημα, διεκδικώντας από την πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται και το θεσμό αυτό και όσους τον υπηρετούν, καθημερινά, με κίνδυνο ζωής.

Αυτήν την κραυγή αγωνίας, που φτάνει από χθες στην Ομοσπονδία μας από κάθε γωνιά της Χώρας, αποφασίσαμε να την εξωτερικεύσουμε έντονα και στοχευμένα τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 14.00 μ.μ. στις κατά τόπο έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε δυναμικά. Το οφείλουμε στο συνάδελφό μας. ΟΧΙ άλλα θύματα.

Σε σχετική ανακοίνωση προχώρησε και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής. Εκφράζει συντριβή για τον βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου, δηλώνει παρούσα μαζί με το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας δίπλα στην οικογένεια του η οποία δοκιμάζεται σκληρά και άδικα και καλεί σε συμμετοχή στην αυριανή διαμαρτυρία

«Γινόμαστε μάρτυρες ατέρμονων κοινωνιολογικών αναλύσεων για το “τις πταίει”, επανερχόμαστε στο σημείο μηδέν για την σοβαρή αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους. Όλοι “δείχνουν” με το δάκτυλο τους τον απέναντι και βεβαίως εξαιρούν όσους τους βολεύει. Είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές και ουσιαστικά αναπαράγουμε το κακό που πλέον έχει εγκατασταθεί για τα καλά, ακόμη και στην πιο απίθανη αθλητική συνάντηση ήσσονος σημασίας» αναφέρουν και τονίζουν πως «το αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει αυτή τη φορά να τολμήσει και να προχωρήσει αυτό σε κάθε νόμιμη ρήξη. Γιατί αυτή η ρήξη σώζει ζωές και πρέπει να μπει ένα τέρμα».

To top