Πρωτιά για το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης στον τοπικό διαγωνισμό πειραμάτων

Πρωτιά για το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης στον τοπικό διαγωνισμό πειραμάτων

Την πρώτη θέση κατέλαβε για άλλη μια φορά το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  στον τοπικό διαγωνισμό πειραμάτων που διεξήχθη το  Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και  αποτελεί 1η φάση του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού EOES.

Ο «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2024», έχει ως σκοπό την γνωριμία μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών με την πειραματική δράση και διαδικασία, τη διάδοση της χρήσης και την αξιοποίηση του πειράματος και της τεχνολογίας στην καλύτερη κατανόηση των Φυσικών Επιστημών, αλλά και γενικότερα, σε διάφορους τομείς της εκπαίδευσης (μαθήματα Θετικών Επιστημών, Ανθρωπιστικών Επιστημών, Τεχνολογικών Επιστημών). Η προτεινόμενη δράση στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών για την συμβολή του πειράματος (και της τεχνολογίας γενικότερα) στην επίλυση προβλημάτων (περιβαλλοντικών, τεχνολογικών, επιστημονικών, υγείας, κ.ά.).
Ο Δ/ντης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης,  συγχαίρουν θερμά τους/τις μαθητές/τριες Καμαρού Ιωάννα, Ψούνου Ραφαηλία Ειρήνη, Μαριγλή Συμεώνη Μυρσίνη και Γαζή Μιχαήλ. Συγχαίρουν επίσης και τους εκπαιδευτικούς, τον Βιολόγο κ. Αιβαλιώτη Δημήτριο, την Φυσικό κα. Παλαιολόγου Ελένη και τον Χημικό κ. Ντουράκη Κωνσταντίνο, που προετοίμασαν τα παιδιά, αφιερώνοντας χρόνο και παιδαγωγική στήριξη.
Στην επόμενη φάση στην Αθήνα,  θα επιλεγούν οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2024, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Λουξεμβούργο.

Τέλος, συγχαρητήρια και στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Νομού Λέσβου για την άρτια οργάνωση και σε όλους τους καθηγητές και τους μαθητές που συμμετείχαν σ’ αυτή τη φάση του διαγωνισμού.

To top