Εορταστικές εκδηλώσεις στην Καλλονή για την Επέτειο της Μάχης του Κλαπάδου

Εορταστικές εκδηλώσεις στην Καλλονή για την Επέτειο της Μάχης του Κλαπάδου

Την Ημέρα Απελευθέρωσης της Νήσου Λέσβου από τον Οθωμανικό ζυγό και την  Επέτειο της Μάχης του Κλαπάδου γιορτάζουν αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου η Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου. Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Παππάς, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, οι βουλευτές του Νομού Λέσβου και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, της εκπαίδευσης των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10:15 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ναό «Αγίου Ιωάννου» της Καλλονής Επίσημη Δοξολογία και Δέηση υπέρ των πεσόντων, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας των μαθητών των σχολείων.

Θα ακολουθήσει η Άνοδος στον λόφο του «Τυρανιδίου» στην στήλη των πεσόντων, όπου θα ψαλεί Τρισάγιο, το Προσκλητήριο Πεσόντων και η κατάθεση στεφάνων. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Λειμώνος όπου φυλάσσονται τα λάφυρα και τα ενθύμια της μάχης του Κλαπάδου και μία δεξίωση της Μητρόπολης εκεί προς τους επισήμους.

Στις φετινές εκδηλώσεις θα συμμετέχει για μία ακόμη φορά η Δήμαρχος Λευκόνοικου Ζήνα Λυσσάνδρου Παναγίδη, του αδελφοποιημένου δήμου με την Δυτική Λέσβο από την Κύπρο.

To top