Ερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια για τις καταστροφές από την κακοκαιρία Bettina στη Χίο

Ερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια για τις καταστροφές από την κακοκαιρία Bettina στη Χίο

Ερώτηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο κατέθεσε η Περιφερειακή παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Bettina στη Χίο και συγκεκριμένα στο Βολισσό και την Αμανή ενώ ζητά να ληφθούν μέτρα από την Περιφέρεια για την αποκατάσταση των ζημιών.

Αναλυτικά η σχετική ερώτηση αναφέρει αναφέρει τα εξής:

H κακοκαιρία BETTINA βρίσκει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με σοβαρά προβλήματα και καταστροφές, ανοχύρωτα απέναντι στην κακοκαιρία.

Στη Χίο, όπως και στη Λήμνο (και σας παραπέμπουμε σε αντίστοιχη ερώτηση για το νησί της Λήμνου που σας καταθέσαμε πριν από περίπου 10 ημέρες και συζητήγθηκε προ ημερησίας στη συνεδρίαση της 29/11/23 του Π.Σ) υπήρξαν εκτεταμένες καταστροφές στο Β. Δ. τμήμα της, λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βολισού, όπου πλήγηκαν οι περιοχές των Λημνιών –Λήμνος –Μαράθια κ.ά. Και συγκεκριμένα, ο μόλος   και το αλιευτικό καταφύγιo κλπ.

Επίσης, στα Λημνιά, ζημιές υπέστη και ο δρόμος που οδηγεί στην προβλήτα όπου δένει το πλοίο « Γκλόρυ» απ’ τα Ψαρά. Δρόμος πλεον απροσπέλαστος από επιβάτες, αυτοκίνητα ή ασθενοφόρα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για μεταφορά ασθενούς . Ζημιές υπέστη και το κρηπίδωμα δυτικά της προβλήτας το οποίο καταστράφηκε από τη σφοδρότητα των κυμάτων και τις αντίστοιχες πτώσεις βράχων δημιουργώντας γενικότερα προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο αλλά και την πρόσδεση των αλιευτικών σκαφών.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η Περιφερειακή Αρχή:

  • σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αποκατάσταση των ζημιών;
  • θα διεκδικήσει από την κυβέρνηση την αποκατάσταση τους και την αποζημίωση των κατοίκων των νησιών;
  • Επίσης σε ποιές ενέργειες θα προβεί ωστε άμεσα να αποκατασταθεί και με ασφάλεια ο χώρος πρόσδεσης του πλοίου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Βολισού-Ψαρών που εξυπηρετεί κοινό και μεταφορές εμπορευμάτων;

 

 

To top