Χριστουγεννιάτικη Πανελλαδική Εκστρατεία για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Χριστουγεννιάτικη Πανελλαδική Εκστρατεία για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», πιστό στην αποστολή του για την υποστήριξη κάθε παιδιού και οικογένειας σε ανάγκη στην Ελλάδα, για μία ακόμη φορά, ενόψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου, πραγματοποιεί Πανελλαδική Εκστρατεία Συγκέντρωσης Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης, από 6 Δεκεμβρίου 2023 έως 13 Ιανουαρίου 2023, προκειμένου να καλύψει κάθε ανάγκη παιδιών, και των οικογενειών τους, σε μια περίοδο που το κόστος διαβίωσης έχει αυξηθεί σημαντικά και οι ανάγκες είναι ολοένα αυξανόμενες.

Η διαδικασία συγκέντρωσης, διαχείρισης και μεταφοράς των ειδών πραγματοποιείται με απόλυτη διαφάνεια. Ειδικότερα, τα είδη που προσφέρονται μεταφέρονται με εξειδικευμένα οχήματα του Οργανισμού (φορτηγά ψυγεία, εξειδικευμένα ψυγεία) στα Κέντρα Υποστήριξης Ευάλωτων Οικογενειών, Παιδιών & Νέων και στις Τράπεζες Ειδών του Οργανισμού.

Η διαχείριση και αποθήκευση των ειδών γίνεται μεμονωμένα, ανά κατηγορία, με σεβασμό κι απόλυτη τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής. Μέσα από τα Κέντρα Υποστήριξης Ευάλωτων Οικογενειών, Παιδιών & Νέων και τα Κέντρα Διανομής ενισχύονται και στηρίζονται τα παιδιά και οι οικογένειες που είναι ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί όλους τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις, να συμμετέχουν στην πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και άλλων βασικών ειδών, πραγματοποιώντας τις ευχές χιλιάδων παιδιών, καλύπτοντας τις ανάγκες τους και στηρίζοντας ουσιαστικά τα ίδια και τις οικογένειές τους.

 

Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

Γάλα εβαπορέ
Λάδι
Ρύζι
Όσπρια
Αλεύρι
Σάλτσα τομάτας
Είδη πρωινού ( μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, ατομικοί χυμοί)
Βρεφικό γάλα Νο 1 και Νο 2
Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, κρέμες συγκάματος, βρεφικό σαμπουάν και αφρόλουτρο)
Χλωρίνη
Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα)
Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων)
Χαρτί κουζίνας
Γλυκίσματα

Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Βορείου Αιγαίου Π. Kουντουριώτου 53 και Κομνηνάκη 12, Μυτιλήνη, 81100
Τηλ: 22510 44982 – E mail: lesvos@Hamogelo.gr
Περισσότερες πληροφορίες: «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 11040 -E mail: press@hamogelo.gr

To top