Συνάντηση Τ. Βέρρου με τον Σύλλογο Τυροκόμων Λέσβου

Συνάντηση Τ. Βέρρου με τον Σύλλογο Τυροκόμων Λέσβου

Με επιχειρηματίες της διατροφικής βιομηχανίας της Δυτικής Λέσβου και συγκεκριμένα του κλάδου της τυροκομίας, συναντήθηκε την Κυριακή το πρωί ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Η συνάντηση του Δημάρχου με τoν Πρόεδρο του Συλλόγου Τυροκόμων Λέσβου Ιγνάτη Θέμελη και τα μέλη Αντώνη Καλδέλη, Λάμπρο Ρόδο και Γρηγόρη Ρόδο, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ευρύτερων πρωτοβουλιών της δημοτικής αρχής για την ανάδειξη της αναγκαιότητας προστασίας του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Εξάλλου σημαντικό θέμα της συνάντησης, ήταν εκείνο των αποβλήτων των τυροκομείων, η διαχείριση των οποίων εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος συζήτησε μεταξύ άλλων και για τα γενικότερα προβλήματα του τυροκομικού κλάδου και τις δυνατότητες στήριξής τους από τον Δήμο και τους ενημέρωσε διεξοδικά για την ύπαρξη ενός αξιοσημείωτου επενδυτικού ενδιαφέροντος που εμφανίζεται στη Λέσβο, για την διαχείριση αλλά και αξιοποίηση των αποβλήτων (τυρόγαλο), με προοπτική κατασκευής ειδικής μονάδας επεξεργασίας αυτών στη Δυτική Λέσβο.  

To top