Μηχανική βλάβη φορτηγού πλοίου με σιτηρά ανοιχτά της Μυτιλήνης – Απαγορεύθηκε ο απόπλους

Μηχανική βλάβη φορτηγού πλοίου με σιτηρά ανοιχτά της Μυτιλήνης – Απαγορεύθηκε ο απόπλους
Λίγες μόλις ημέρες μετά το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου σε συναγερμό τέθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης μόλις ενημερώθηκε το πρωί της Πέμπτης για μηχανική βλάβη άλλου  φορτηγού πλοίου φορτωμένο με σιτηρά.  Από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι το πλοίο να ελεγχθεί από νηογνώμονα.
Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για μηχανική βλάβη σε Φ/Γ πλοίο σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο 3.6 ν.μ. ανατολικά του λιμένα Μυτιλήνης, με 15 άτομα πλήρωμα.
Αμέσως τέθηκαν σε ετοιμότητα, για τυχόν παροχή συνδρομής, ένα Πλωτό Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ “ΙΩΑΝΝΗΣ Σ” Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 246. Το ανωτέρω πλοίο είχε ξεκινήσει από το λιμάνι “ΡΕΝΙ” της Ουκρανίας με προορισμό τη Βηρυτό του Λιβάνου, μεταφέροντας 4.790 Μ.Τ. σιτηρών.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση σχετικών βεβαιωτικών-εγγράφων από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα ή τη σημαία του πλοίου.
To top