Συναντήσεις Βατή με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής

Συναντήσεις  Βατή με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής
Συνάντηση με τον  Υφυπουργό Πολιτισμού  Χρήστο Δήμα και τον Γενικό Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Μύρωνα Φλουρή είχε στην Αθήνα, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αφροδίτη Βατή.  Η κα. Βατή συζήτησε τη δυνατότητα πιστοποίησης της Λέσβου ως αειφόρου προορισμού αλλά και τη στήριξη των πρωτοβουλιών της δημοτικής αρχής για την προβολή του γαστρονομικού πλούτου και την ανάπτυξη του θερμαλισμού.
Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού εναρμονισμένη με το γενικό πλαίσιο του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού, διερεύνησε στην πρώτη της επαφή με τον ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής τη δυνατότητα αξιολόγησης και πιστοποίησης της Λέσβου ως αιειφόρου προορισμού, καθώς και τη δημιουργία οργανισμού διαχείρισης του προορισμού (DMMO) του νησιού, είτε σε επίπεδο δήμων, είτε σε επίπεδο Περιφέρειας.
Εξάλλου η κ. Βατή είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Φλουρή για τη λειτουργία της σελίδας www.welcometolesvos.com του Δήμου Δυτικής Λέσβου, που παρουσιάζει τη Λέσβο με τις πολλαπλές εναλλακτικές εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη.
Αλλά και να συζητήσει από εκεί και πέρα τις δυνατότητες στήριξης του Υπουργείου, στις προσπάθειες που ήδη κάνει η δημοτική αρχή τόσο για την προβολή του γαστρονομικού πλούτου του τόπου, όσο και για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και θερμαλισμού.
Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη αντίστοιχα και η συνάντηση της Αντιδημάρχου με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Χρήστο Δήμα, όπου συζητήθηκαν κυρίως θέματα υποδομών, μεταξύ άλλων η προοπτική ανακατασκευής του
δημοτικού σχολείου Βασιλικών που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και η ίδρυση
Κεραμικής Σχολής στο Μανταμάδο, όπου ο Δήμος έχει καταθέσει ήδη σχετικό αίτημα.
Η κα Βατή έθεσε ακόμη το ζήτημα της αναγκαιότητας του έργου κατασκευής σκηνής και χώρου ακροατών μέσα στο Κάστρο του Μολύβου, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν χώροι εντός του Δήμου Δυτικής Λέσβου για τη διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.
To top