«Τι κρύβει ο μπόγος της γιαγιάς Πελαγίας;» Εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας

«Τι κρύβει ο μπόγος της γιαγιάς Πελαγίας;» Εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «1922», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου από τον Ιούνιο του 2023 έως και τον Ιούλιο του 2024, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την εκπαιδευτική δράση, για σχολικές ομάδες ΣΤ’ Δημοτικού «Τι κρύβει ο μπόγος της γιαγιάς Πελαγίας», την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, 10:00-12:00.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την ιστορία της γιαγιάς Πελαγίας και του παππού Γιώργη, οι οποίοι ζούσαν στη Σμύρνη, και αφηγούνται τον πόλεμο, την απώλεια, τον αποχωρισμό, την ξενιτιά και το αναπάντεχο αντάμωμα στα ενενήντα τους χρόνια. Στη συνέχεια, τα παιδιά θα περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση «1922» και θα πραγματοποιήσουν ένα νοερό ταξίδι μνήμης στην περίοδο που σφράγισε τη νεότερη Ιστορία.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «1922», αξιοποιώντας αποσπάσματα από εμβληματικά έργα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, διατρέχει τη Μικρασιατική Εκστρατεία και την Καταστροφή αλλά και την επανεκκίνηση των Μικρασιατών προσφύγων στην Ελλάδα καθώς και τη σημαντική προσφορά τους στο νησί της Λέσβου.

Αφήγηση: Βέρα Κωφοπούλου, εκπαιδευτικός-αφηγήτρια

Εξιστόρηση: δρ Χρήστος Χατζηλίας, εκπαιδευτικός-συγγραφέας

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

To top