Ο Ηλίας Πίκουλος στο «Επίκεντρο»: «Έζησα ένα ναυάγιο το 1992. Οι εφημερίδες έγραφαν ότι ήμουν νεκρός»

Ο Ηλίας Πίκουλος στο «Επίκεντρο»: «Έζησα ένα ναυάγιο το 1992. Οι εφημερίδες έγραφαν ότι ήμουν νεκρός»

Ο κεντρικός ναυτιλιακός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Επίκεντρο» μιλάει για την ενασχόλησή του με τη ναυτιλία από παιδική ακόμη ηλικία, δίπλα στον πατέρα του Αντώνη Πίκουλο. Αποκαλύπτει ότι αρχικά ήθελε ν’ ασχοληθεί με τον αθλητισμό καθώς ήταν πρωταθλητής κωπηλασίας με μεγάλες διακρίσεις όμως τον κέρδισε τελικά η ναυτιλία και ο τουρισμός.  Σχολιάζει το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «Raptor» και τη μεγάλη καθυστέρηση από τον πλοίαρχο να ζητήσει βοήθεια και μιλάει και το ναυάγιο που έζησε ο ίδιος όταν μια λάντζα της εταιρείας βυθίστηκε ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Ο καπετάνιος και ένα μέλος του πληρώματος πνίγηκαν ενώ ο ίδιος σώθηκε μετά από ώρες κολύμπι. «Είχα φυσική κατάσταση και μπόρεσα να κρατηθώ κολυμπώντας. Οι εφημερίδες τότε  με είχαν για νεκρό έγραφαν για «νεκρός ναυτιλιακό πράκτορας» έχω κρατήσει το πρωτοσέλιδο του «Ελεύθερου Τύπου». Με βρήκε το λιμενικό όταν πια είχε νυχτώσει. Ήταν κάτι συγκλονιστικό, δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Μου  έμαθε ότι πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στη θάλασσα».

Ο Ηλίας Πίκουλος μιλάει για την τουριστική περίοδο που πέρασε η οποία πήγε ανέλπιστα καλά για τη Λέσβο για τον εσωτερικό τουρισμό αλλά και τον εξωτερικό. Τονίζει ότι οι νέες υποδομές σε ξενοδοχεία και η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών συμβάλλουν τα μέγιστα σε αυτό, ενώ υπογραμμίζει την πολύ μεγάλη στήριξη που παρέχει στον τόπο, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία. Μάλιστα την Πρωτοχρονιά αναμένεται περίπου 500 -700 Τούρκοι επισκέπτες να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου, στο νησί. 

Όσο αφορά την κρουαζιέρα αναφέρει ότι είναι πολύ θετικές οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την ανάθεση μελέτης για την κρουαζιέρα τα αποτελέσματα της οποία θα φανούν τα επόμενα χρόνια. Ήδη από την επόμενη χρονιά κάποιες μεγάλες εταιρείες επιστρέφουν στη Λέσβο ενώ υπογραμμίζει ότι έχει αρχίσει ν’ αλλάζει η εικόνα που υπήρχε στο εξωτερικό για τη Λέσβο, λόγω του μεταναστευτικού.

 

To top