Σωματείο επισιτισμού-τουρισμού Ν. Λέσβου: Κανένας διανομέας μέσα στη βροχή και στον αέρα

Σωματείο επισιτισμού-τουρισμού Ν. Λέσβου: Κανένας διανομέας μέσα στη βροχή και στον αέρα

Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων, μπροστά στην κακοκαιρία που θα επικρατήσει  στη Λέσβο τις επόμενες μέρες, απαιτεί από κράτος και εργοδοσία το Σωματείο επισιτισμού-τουρισμού Ν. Λέσβου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου:

Το νησί μας, αυτή την στιγμή πλήττεται από τη νέα κακοκαιρία.

Όλα τα μετεωρολογικά προγνωστικά μοντέλα, προβλέπουν πως σήμερα Τρίτη 28 και αύριο Τετάρτη 29 Νοέμβρη, θα υπάρξουν έντονες βροχοπτώσεις με δυνατούς νοτιάδες.

Η δουλειά του διανομέα (ντελιβερά) μέσα σε αυτές τις καιρικές συνθήκες, είναι άκρως επικίνδυνη, με απρόβλεπτα περιστατικά κατά την διάρκεια της βάρδιας.

Ειδικά στις περιπτώσεις που συνάδελφοι διανομείς δουλεύουν δεκάωρα και δωδεκάωρα ή με την πίεση της παράδοσης της παραγγελίας.

Αυτά από μόνα τους δημιουργούν περαιτέρω κινδύνους για τον εργαζόμενο.

Δεν είναι όμως μόνο οι κίνδυνοι που κρύβουν οι δρόμοι η αιτία του κακού, ούτε η κακιά στιγμή. Το αίμα των δεκάδων νεκρών διανομέων τα τελευταία χρόνια σε όλη την χώρα “φωνάζει” για την έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας, για την απουσία ελέγχων στους χώρους δουλειάς, για τα βαρέα και ανθυγιεινά που είναι άμεση ανάγκη να επανέλθουν και για την ειδικότητα του διανομέα.

Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων είναι τεράστιες, αφού τόσα χρόνια σιωπούν και γυρίζουν την πλάτη τους στις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Οι ευθύνες όμως είναι τεράστιες και για τους εργοδότες που στο όνομα του κέρδους τους έχουν μετατρέψει τους διανομείς σε σύγχρονους δούλους.

Δε θα επιτρέψουμε άλλο αυτήν την κατάσταση! Δε θα μείνουμε άλλο θεατές σε αυτό το έγκλημα! Ή τα κέρδη τους, ή ζωές μας!

Επιλέγουμε τις ζωές μας γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα:

· Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

· Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

· Καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

· Κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία με έξοδα του εργοδότη.

· 5ήμερο- 7ωρο.».

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

To top