Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τους αγνοούμενους του «Raptor»

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τους αγνοούμενους του «Raptor»

Συνεχίσθηκαν και την Τρίτη με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες για τους 12 αγνοούμενους του φορτηγού πλοίου Raptor ωστόσο οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ώρες με θυελλώδεις ανέμους μέχρι 9 μποφόρ και ισχυρές καταιγίδες. Στο μεταξύ Αιγυπτιακά μέσα μεταδίδουν ότι, οι Αιγυπτιακές αρχές έχουν ενημερώσει για το θάνατο όλων των αγνοούμενων ναυτικών. Όλοι τους κατάγονται από την περιοχή Ezba Al Bouri στο κυβερνείο της Δαμιέττας στη βόρεια Αίγυπτο. Ο μοναδικός επιζών του ναυαγίου παραμένει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για παρακολούθηση.

 

Ο επικεφαλής της Ένωσης  Αξιωματικών Ναυτικού στην Αίγυπτο Captain Sayed Shazli El-Naggar αποκάλυψε νέα στοιχεία για το φορτηγό πλοίο με αλάτι που εξαφανίσθηκε το βυθό της θάλασσας το πρωί της Κυριακής.

Το  πλοίο αναχώρησε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου από το λιμάνι Ντακίλα, δυτικής Αλεξάνδρειας, με την επωνυμία «Ροβάνα» του ναυτικού πρακτορείου Clarkson», μετά την είσοδό του με το όνομα Raptor την 1η Οκτωβρίου στο ίδιο πρακτορείο. Φθαρμένο, έχει πολλαπλές τρύπες και με προβλήματα στη μηχανή.

Το πλοίο είχε σημαία των Νήσων Κομορών για να αποφύγει τους αιγυπτιακούς νόμους. Αναφέρθηκε επίσης ότι μετέφερε αλάτι περισσότερο από 6.000 τόνους, ξεπερνώντας  το συνολικό φορτίο κατά 1.000 τόνους, αν και έγγραφα έδειξαν ότι έφυγε με μόλις 4.000 τόνους, απειλώντας την ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματος.

 

Ο επικεφαλής των  Αιγυπτιακών Ναυτιλιακών Αξιωματικών κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη του πλοίου  για μεταφορά  περισσότερου από το πραγματικό του φορτίο με την ελπίδα να το βυθίσει και να λάβει αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, επισημαίνοντας ότι το ίδιο συνέβη και πριν σε δύο προηγούμενα πλοία του ίδιου ιδιοκτήτη, που αντιμετωπίζουν την ίδια μοίρα, λέγοντας ότι “το πρώτο βυθίστηκε προς το λιμάνι του Abu Qir και το δεύτερο βυθισμένο ανοιχτά των ακτών της Λιβύης »

 

Ο επικεφαλής της Ένωσης Αξιωματικών Ναυτιλίας κάλεσε το Αιγυπτιακό Υπουργείο Μεταφορών και την Αρχή Ασφάλειας Ναυτιλίας να ανοίξουν κατεπείγουσα έρευνα για το ατύχημα και δήλωση ευθύνης του ιδιοκτήτη.

Το βίντεο 1 αποκάλυψε ότι δημοσιεύσαμε χθες είναι οι στιγμές διαρροής νερού στο πλοίο και οι φωνές από το πλήρωμα εντολών στέλνουν σήματα έκτακτης ανάγκης.

Ενώ οι πληροφορίες που έλαβε η Damietta 24 σχετικά με το πλοίο είχε διαρροή νερού από το εσωτερικό μια μέρα πριν το ατύχημα, το πλήρωμα του πλοίου προσπάθησε να ξεφορτώσει το νερό χωρίς αποτέλεσμα και στη συνέχεια το πλοίο άρχισε να στρίβει αριστερά και δεξιά πριν βυθιστεί και μέλη του πληρώματος πήδηξαν μέσα μια προσπάθεια επιβίωσης.

Αυτό το «πλοίο αλατιού» που μετέφερε τη σημαία των Νήσων Κομόρ φέρεται να χάθηκε 4,5 μίλια από τις ελληνικές ακτές αφού ξεκίνησε  από το αιγυπτιακό λιμάνι της Δακίλας, φορτωμένο με αλάτι και κατευθύνθηκε προς το λιμάνι του Κωνσταντινούπολης  στην Τουρκία.

 

To top