Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το ναυάγιο στη Λέσβο: «Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους»

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το ναυάγιο στη Λέσβο: «Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους»

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, για το ναυάγιο που έγινε την Κυριακή νοτιοδυτικά της Λέσβου. Μέχρι αυτή τη στιγμή, έχει βρεθεί ένας σώος Αιγύπτιος ναυτικός – ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης – και ένας νεκρός. Δεν υπάρχουν νέα στοιχεία για τους αγνοούμενους ναυτικούς καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της ν. Λέσβου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες χθες ενημερώθηκε το ΕΚΣΕΔ από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου «RAPTOR» σημαίας ΚΟΜΟΡΕΣ ότι πλέει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ν.μ. νοτιοδυτικά της Λέσβου. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Αλεξάνδρεια με προορισμό την Κωνσταντινούπολη με 14 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος. Στη συνέχεια, ο Πλοίαρχος επικοινώνησε εκ νέου με το ΕΚΣΕΔ και δήλωσε ότι το πλοίο έχει πάρει κλίση και αιτήθηκε συνδρομή εκπέμποντας MAYDAY στο κανάλι 16 μέσω VHF. 
Στο σημείο έσπευσαν πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε σώος από το ελικόπτερο της Π.Α. ένας 40χρονος Αιγύπτιος  (ειδικότητας λιπαντής), ο οποίος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου παραμένει νοσηλευόμενος. Το Φ/Γ πλοίο “CMA CGM ALIAGA” σημαίας Μάλτας εντόπισε και περισυνέλεξε τη σορό 30χρονου Αιγύπτιου (ειδικότητας ναύτη), η οποία παρελήφθη από Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του συμβάντος συνολικά επιχείρησαν υπό ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες (Δ 7-8 BF), τέσσερα σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., μία Φρεγάτα του Π.Ν., ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX, είκοσι τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ένα αεροσκάφος της δύναμης FRONTEX, ένα ελικόπτερο του Π.Ν., δύο ελικόπτερα της Π.Α., καθώς και περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
Οι έρευνες συνεχίζονται. 

To top