Ναυάγιο στη Λέσβο: Εντοπίσθηκε η σορός ενός άνδρα

Ναυάγιο στη Λέσβο: Εντοπίσθηκε η σορός ενός άνδρα

Η σορός ενός άνδρα εντοπίσθηκε από παραπλέον  φορτηγό πλοίο και μεταφέρεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης  από σκάφος του λιμενικού.

Εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Λέσβου για τον εντοπισμό των αγνοούμενων ναυτικών του φορτηγού πλοίου «RAPTOR» με σημαία Κομορών το οποίο βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Πριν λίγη ώρα (5 το απόγευμα , η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο και μεταφέρεται προς το λιμάνι της Μυτιλήνης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά οκτώ παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο. Στο σημείο περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 Μποφόρ.

Νωρίτερα, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό, μέλος του πληρώματος του πλοίου ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Στο «RAPTOR» επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (ένας Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, το πλοίο βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου. Περίπου στις 7 το πρωί δήλωσε μηχανική βλάβη και στις 8:20 εξέπεμψε σήμα κινδύνου, δηλώνοντας και κάποια κλίση, ενώ σε σύντομο διάστημα χάθηκε από τα ραντάρ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, λόγω του έντονου κυματισμού στη θαλάσσια περιοχή, το πλοίο πιθανόν να πήρε νερό στα αμπάριά του μετατοπίζοντας το φορτίο.

Το πλοίο, που είχε αποπλεύσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, μετέφερε 6.000 τόνους αλάτι.

To top