Ανέβηκε η στάθμη του νερού σε παραλιακές περιοχές της Δυτικής Λέσβου – Πτώσεις δέντρων

Ανέβηκε η στάθμη του νερού σε παραλιακές περιοχές της Δυτικής Λέσβου – Πτώσεις δέντρων

Προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο σε πολλές περιοχές της Δυτικής Λέσβου προκάλεσε η κακοκαιρία που σάρωσε τις νυχτερινές ώρες χθες ολόκληρο το νησί. Όπως δήλωσε στον Αίολο ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Αξής «η στάθμη του νερού ανέβηκε με αποτέλεσμα η θάλασσα να βγει στη στεριά σε  Σκάλα Καλλονής, Ταβάρι, Βατερά, Νυφίδα, Εφταλού , Αναξο και να παρασύρει φερτές ύλες.

Τα νερά έχουν υποχωρήσει από το πρωί όταν υποχώρησαν οι θυελλώδεις νοτιάδες και οι άνεμοι έχουν στραφεί πλέον σε βόρειες διευθύνσεις, όμως συνεργεία του Δήμου βρίσκονται επί ποδός προκειμένου ν’ απομακρύνουν τις φερτές ύλες που έχουν βγει σε παραλιακές περιοχές. Αλμυρίκια έπεσαν επίσης σε παραλιακά σημεία.

UP DATE – Ενημέρωση από το Δήμο Δυτικής Λέσβου

Από τα ξημερώματα της Κυριακής, συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας και της Αυτεπιστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, προχωρούν ήδη σε αποκαταστάσεις από τις μεγάλες –ευτυχώς υλικές ζημιές- που προκάλεσαν οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, που έπληξαν από χθες αργά το απόγευμα το νησί.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα περισσότερα παραλιακά μέτωπα της Δυτικής Λέσβου, όπου τα μηχανήματα του Δήμου πραγματοποιούν αποκατάσταση ακόμα και της πρόσβασης σε αυτά, αφού οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτά έχουν κλείσει από φερτά υλικά και πτώσεις δέντρων.
Βατερά, Νυφίδα, Ταβάρι Συκαμιά, Άναξος, Πέτρα, Σκάλα Καλλονής, Σκάλα Ερεσσού αλλά και ακτές του Μανταμάδου εμφανίζουν τούτη τη στιγμή τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας και της Αυτεπιστασίας είναι επί ποδός και οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της κατάστασης που αντιμετωπίζει.

ΦΩΤΟ Δήμος Δυτικής Λέσβου

Στο Δήμο Μυτιλήνης,  όπως δήλωσε στον Αίολο ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Αλεξίου, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η πολύωρη διακοπή ρεύματος στη νότια Μυτιλήνη λόγω πτώσης κολώνας της ΔΕΗ . Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν επίσης σε Πλωμάρι, Πυργί και Αγιάσο χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα.

To top