Π. Παρασκευαΐδης: «Στο Παναρέτειο Καλλονής έχουν χαθεί πάνω από 150 διδακτικές ώρες»

Π. Παρασκευαΐδης: «Στο Παναρέτειο Καλλονής έχουν χαθεί πάνω από 150 διδακτικές ώρες»

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,  Κυριάκο Πιερρακάκη ζητά ο Βουλευτής Παναγιώτης  Παρασκευαΐδης για τα διδακτικά κενά στο Παναρέτειο Γυμνάσιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά του Βουλευτή:

Σύμφωνα με το υπ’ αρ. πρωτ. 2/2023 έγγραφο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Παναρέτειου Γυμνασίου Καλλονής, υπάρχει έντονη διαμαρτυρία για τα διδακτικά κενά στο μεγαλύτερο από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού Γυμνάσιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Δυστυχώς, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μετά και την ολοκλήρωση της Β΄ φάσης πρόσληψης αναπληρωτών, εξακολουθούν να καταγράφονται στο συγκεκριμένο σχολικό ίδρυμα κενά σε βασικές ειδικότητες, όπως Φιλόλογοι, Φυσικοί, Βιολόγοι, Θεολόγοι και καθηγητές Καλλιτεχνικών, με αποτέλεσμα μέχρι τώρα να έχουν “χαθεί “ πάνω από 150 διδακτικές ώρες.

Επειδή η παραπάνω κατάσταση παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.

Επειδή η έλλειψη διδακτικού προσωπικού δημιουργεί συνεπακόλουθα γνωστικά και μαθησιακά κενά , τα οποία αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως , δυστυχώς παγιώνονται.

Επειδή η φοίτηση στο Γυμνάσιο είναι υποχρεωτική , αλλά εξίσου υποχρεωτική είναι και η εξασφάλιση από πλευράς Πολιτείας στελέχωσης των Γυμνασίων με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό.

Παρακαλώ όπως ενημερώσετε τόσο εμένα όσο και τους διαμαρτυρόμενους γονείς και κηδεμόνες για τις ενέργειες σας στην κατεύθυνση κάλυψης όλων των κενών του Παναρέτειου Γυμνασίου Καλλονής Λέσβου

To top