Αθωώθηκε στο Εφετείο ο εκπαιδευτικός που είχε καταδικαστεί για ασελγείς πράξεις

Αθωώθηκε στο Εφετείο ο εκπαιδευτικός που είχε καταδικαστεί για ασελγείς πράξεις

Αθωώθηκε στο Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου ο εκπαιδευτικός που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για ασελγείς πράξεις σε βάρος μαθητριών καθώς όπως τόνισε ο πρόεδρος της έδρας οι πράξεις που τελέσθηκαν τα καταγγελλόμενα περιστατικά ήταν δημόσιες και δεν σχηματίστηκε δικανική πεποίθηση για τις κατηγορίες ενώ απαλλαχτική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως. Η πλευρά του εκπαιδευτικού αμέσως μετά την ανακοίνωση της ομόφωνης απόφασης έφυγε από τη δικαστική αίθουσα με χαρά και συγκίνηση ενώ η πλευρά των καταγγελλουσών δεν έκρυψε την απογοήτευση τους ξεσπώντας σε κλάματα.

Ο εκπαιδευτικός στην απολογία του – η οποία ξεκίνησε σήμερα νωρίς το πρωί – εξήγησε τι γινόταν στο μάθημα του, πόσες ώρες και πόσες μέρες είχε την κάθε τάξη και τόνισε πως «πάντα είχε σχέδιο» για το τι θα διδάξει ενώ αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του λέγοντας πως οι κατηγορίες σε βάρος του ήταν ένας φαύλος κύκλος φημών, ένα ψέμα που διογκώθηκε.

Η εισαγγελέας αργότερα, πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορουμένου τονίζοντας πως αποδεικνύεται ότι οι καταγγέλλουσες ήταν στενές φίλες και διερωτήθηκε: «Αν πράγματι, κυκλοφορούσε πιάνοντας το όργανό του, δε θα το έβλεπαν και οι υπόλοιποι;», «δεν το είδαν, γιατί δε συνέβη ποτέ», τόνισε. Στη συνέχεια διερωτήθηκε ξανά αν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επέλεξαν όλες οι καταγγέλλουσες την ίδια συμπεριφορά και ότι μίλησαν στους γονείς του αμέσως μετά την αποκάλυψη των απουσιών.

«Νομίζω ότι η δικαιοσύνη έκανε αυτό που έπρεπε. Αξιολόγησε με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα τα αποδεικτικά στοιχεία και κατέληξε ομόφωνα στην αθώωση του καθηγητή,  ο οποίος  ούτως ή άλλως έδινε αυτή τη μάχη από την αρχή, ούτως ή άλλως. Νομίζω ότι μπορεί να επιστρέψει δικαιωμένος στην οικογένειά του, στο χωριό του, στα καθήκοντά του. Το βέβαιο είναι ότι είχε γι’ άλλη μια φορά πλήρως απαλλακτική και πλήρως τεκμηριωμένη εισαγγελική πρόταση, με την οποία συνετάχθη το δικαστήριο, όπως και πρωτοδίκως, » τόνισε μετά την ανακοίνωση της απόφασης ένας εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης του καθηγητή, Δημήτρης Συμεωνίδης.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Γιάννης Πετρέλλης δε θέλησε να κάνει δηλώσεις ωστόσο στην αγόρευσή του τόνισε ότι οι γονείς των καταγγελλουσών τα «έβαλαν» με το σύστημα που προστάτευε τον κατηγορούμενο ενώ είπε πως το δικαστήριο με την απόφαση που θα λάβει θα στείλει ένα μήνυμα και σε άλλα παιδιά που μπορεί να παρενοχληθούν σεξουαλικά.

To top