Το πρόγραμμα της 19ης Γιορτής Κάστανου στη Αγιάσο

Το πρόγραμμα της 19ης Γιορτής Κάστανου στη Αγιάσο

Όλα είναι έτοιμα στην Αγιάσο  για την 19η Γιορτή Κάστανου, η οποία διοργανώνεται αυτή την Κυριακή  5 Νοεμβρίου.

Φέτος οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μαζί με τα ψητά ζεστά κάστανα που θα απολαύσουν κατευθείαν από τις φουφούδες, παραδοσική  μουσική, εικαστικά εργαστήρια, έκθεση φωτογραφίας και άλλα δρώμενα που θα διαρκέσουν έως αργά το βράδυ.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της γιορτής:

• 11.00- 12.30 Παραδοσιακή μουσική από τα σχήματα του Αναγνωστήριου.
• Έκθεση του εικαστικού εργαστηρίου των μικρών μας ζωγράφων στο φουαγιέ του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.
• 11.00- 13.00 Δωρεάν περιπατητική διαδρομή από το Ηρώων μέχρι τον Καστανιώνα
• Το χορευτικό συγκρότημα «Ακρίτες του Αιγαίου» θα περιδιαβαίνει τα πλακόστρωτα του χωριού και θα ξεσηκώσει με τα χορευτικά του, τους επισκέπτες .
• 13.00-15.00 Διασκέδαση από την ορχήστρα του στρατού της 98 ΑΔΤΕ
• Mini bus θα μεταφέρει κόσμο με αφετηρία την πυροσβεστική με προορισμό τον Καστανιώνα με ηχογραφημένη ξενάγηση στα ελληνικά/αγγλικά.
• Στο χώρο της Visit Agiasos (πρώην Δημοτικό Πάρκο) θα «μεταμορφώσουμε» τις καρέκλες μας με την καθοδήγηση της κ. Γιούλας Κουτσούμπου παράλληλα θα υπάρχει έκθεση με φωτογραφίες του καστανιώνα από την ΕΤΑΛ.
Στον ίδιο χώρο θα μάθετε πολλές « καστανοαλήθειες»…καθώς και για τις επερχόμενες δράσεις του «Ζωντανού Μουσείου Καστανιώνα» που βρίσκονται σε εξέλιξη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
11.00 -13.00 Για τους μικρούς μας φίλους το ΚΔΑΠ Oxygen Academy θα πραγματοποιήσει κυνήγι θησαυρού – κάστανο, αφηγηματική πεζοπορία, θα ψυχαγωγήσει τα παιδιά με παιχνίδια σχετικά με το δάσος και θα τους διαβάσει παραμύθια.
11.00- 16.00 Το Λαογραφικό Μουσείο θα είναι ανοιχτό
• Στον Άγιο Δημήτριο, στο Καμπούδι ,στο Σταυρί θα υπάρχουν φουφούδες με ψητά κάστανα

Δεν σταματάμε εκεί όμως!

Η γιορτή συνεχίζεται στο επισκεπτόμενο αγρόκτημα της Visit Agiasos στην Πενθίλη που θα είναι ανοιχτό από τις 10- 13.00 με τοπικά κεράσματα για όλους τους περιπατητές .

 

 

To top