Απογραφή 2021: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν λάβει τον φάκελο – Διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ

Απογραφή 2021: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν λάβει τον φάκελο – Διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της απογραφής πληθυσμού 2021 η οποία μέχρι την επόμενη Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, γίνεται ηλεκτρονικά. Για την ηλεκτρονική απογραφή πληθυσμού και κατοικιών απαιτείται ένας κωδικός τον οποίο παραλαμβάνουμε κατ’ οίκον και αποστέλλεται σε έναν φάκελο, που περιλαμβάνει τις σχετικές οδηγίες. Όσοι δεν προλάβουν ή δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την απογραφή τους μέσω του gov.gr η διαδικασία θα γίνει με διά ζώσης προσωπική συνέντευξη.

Από τις 27 Νοεμβρίου και έπειτα θα ξεκινήσει η παραδοσιακή κατά πρόσωπο απογραφή που θα έχει να κάνει με τις επισκέψεις, που δεν μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά -στα σπίτια των απογραφούμενων. Η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία) έχει εκδώσει αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία της απογραφής, στις οποίες μεταξύ άλλων εξηγείται και το πώς ξεχωρίζουμε τον απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ -εννοώντας τι διακριτικά φέρει, τι ρούχα φοράει κ.λ.π

Όσοι,  δεν έχουν λάβει ακόμα το φάκελο της απογραφής δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Ένας από τους λόγους που οι φάκελοι της απογραφής δεν έχουν φτάσει σε όλα τα σπίτια είναι οι παραιτήσεις που έχουν υποβάλλει απογραφείς. Η ΕΛΣΤΑΤ, αυτές τις ημέρες, εκπαιδεύει νέο προσωπικό και πολύ σύντομα θα έχει διανεμηθεί το σύνολο των φακέλων.

Τι γίνεται εάν ο απογραφέας δεν έχει βρει τον πολίτη έως τις 26 Νοεμβρίου, που τελειώνει η διορία απογραφής. Ο κ. Θανόπουλος απάντησε: «Αν κάποιος χάσει τις προθεσμίες, μπορεί να έρθει σε επαφή με εμάς, και θα δούμε πώς θα τον απογράψουμε εμείς. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα απογράψουμε όλους όσους θέλουν να απογραφούν».

 

 

To top