Ένταση τη δεύτερη μέρα της δίκης του εκπαιδευτικού στο Εφετείο

Ένταση τη δεύτερη μέρα της δίκης του εκπαιδευτικού στο Εφετείο

Σε τεταμένο κλίμα συνεχίστηκαν σήμερα Τετάρτη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας για τη δίκη του καθηγητή Γυμνασίου της Λέσβου που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 28 μήνες φυλάκιση για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος μαθητριών. Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου με τους μάρτυρες υπεράσπισης.

Ένταση προκλήθηκε στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας και κατά τη διάρκεια εξέτασης ενός μάρτυρα κατηγορίας,  όταν ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής διαμαρτυρήθηκε για τις πιεστικές ερωτήσεις της Εισαγγελέως της έδρας  προς τις εξεταζόμενες μάρτυρες λέγοντας της  ότι λειτουργεί ως υπεράσπιση.

Οι καταγγέλλουσες για ακόμα μία φορά σήμερα ήταν πρόθυμες να αναπαραστήσουν σκηνές που αμφισβητήθηκαν  από τους συνηγόρους υπεράσπισης, για τις απρεπείς κινήσεις του εκπαιδευτικού την ώρα του μαθήματος.

Αποκαλυπτική ήταν η κατάθεση μίας εκ των μαμάδων των μαθητριών, που κατέθεσε ότι ένα χρόνο μετά την καταγγελία, της έστελναν συνέχεια απειλητικά ανώνυμα σημειώματα και τις έκαναν καταγγελίες στον Ιατρικό Σύλλογο.

Η εισαγγελέας ρωτώντας μία μητέρα για το πως εξηγεί το γεγονός ότι η κόρη της δεν της ανέφερε αμέσως τα περιστατικά, η ίδια απάντησε πώς με βάση μία έρευνα μόνο το 2% των ανήλικων θυμάτων μιλά στο οικογενειακό του περιβάλλον για σεξουαλική κακοποίηση καθώς έχουν την τάση να θυματοποιούν τον εαυτό τους.

To top