Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου για τη Μυτιλήνη

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου για τη Μυτιλήνη

Με λαμπρότητα, θα πραγματοποιηθεί και φέτος  ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη, ιδιαίτερα στα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ν.π.δ.δ. και τους Οργανισμούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου 2023 έχει ως εξής:

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κτλ.

Ώρα 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στο Άγαλμα της Ελευθερίας με επικεφαλείς καθηγητές, δασκάλους .

Η ρύθμιση των λεπτομερειών της τελετής θα γίνει με μέριμνα και συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

ΩΡΑ 7.30 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και θούρια και εμβατήρια από μεγαφωνική συσκευή

ΩΡΑ 8.00 π.μ.: Έπαρση της σημαίας στο χώρο του Παλαιού Λιμεναρχείου με συμμετοχή στρατιωτικού τμήματος της 98 ΑΔΤΕ

ΩΡΑ 10.30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιακώβου (πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό στις 10:25) .

Μετά το πέρας της δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Βασίλειο Μακρυπούλια, Σύμβουλο Εκπαίδευσης της ΔΙΔΕ Λέσβου

ΩΡΑ 11.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού Λέσβου, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, το Δήμαρχο Μυτιλήνης, Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Εκπρόσωπο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την Πρόεδρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς-Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ, το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, τους Διοικητές Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος , τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Μυτιλήνης, τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, τον Πρόεδρο της Τοπικής Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Λέσβου, εκπρόσωπο των αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας, εκπροσώπους Αναπήρων Πολέμου, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λέσβου, εκπρόσωπο Εφέδρων Καταδρομέων Νομού Λέσβου, εκπρόσωπο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Προσκόπους, εκπρόσωπο του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-Τοπικό Τμήμα Μυτιλήνης, εκπρόσωπο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Παράρτημα Μυτιλήνης, εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, εκπρόσωπο της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε. Λέσβου, λοιπούς εκπροσώπους συλλόγων και σωματείων καθώς και εκπροσώπους Κομμάτων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας

Εθνικός Ύμνος

ΩΡΑ 12:00 : Θα πραγματοποιηθεί στην προκυμαία κοινή παρέλαση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, αντιπροσωπειών τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Επαγγελματικών Σχολών, εθελοντικών οργανώσεων, οδηγών και προσκόπων μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, διάρκειας 40-60 λεπτών με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής καθ’ όλη τη διάρκεια της παρελάσεως.

ΩΡΑ 17:30 μ.μ.: Υποστολή της σημαίας με συμμετοχή στρατιωτικού τμήματος της 98 ΑΔΤΕ

Υπεύθυνος για την προετοιμασία και την εμφάνιση των μη στρατιωτικών τμημάτων ορίζεται ο τελετάρχης κ. Μουρογιάννης Χριστόφορος, Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, ο οποίος παρακαλείται να μεριμνήσει και για την έναρξη της παρέλασης, ευθύς ως οι επίσημοι προσέλθουν στην εξέδρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Παρακαλούμε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την πληρέστερη οργάνωση και παρουσίαση των εκδηλώσεων του εορτασμού .

Με την ευγενική τους φροντίδα παρακαλούνται κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων να ρυθμίσουν:

Η Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, το θρησκευτικό τελετουργικό

Η 98 Α.Δ.Τ.Ε. για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκδήλωση.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης για την τήρηση της τάξης και την ρύθμιση κυκλοφορίας.

Ο Δήμος Μυτιλήνης για τον ορισμό τελετάρχη, για την εγκατάσταση εξέδρας που θα διατεθεί από την 98 ΑΔΤΕ, για την προετοιμασία των χώρων των εκδηλώσεων, τη χάραξη των γραμμών, την εγκατάσταση μεγαφωνικής συσκευής, καθώς και για τη ρύθμιση τα της τελετής της επιμνημόσυνης δέησης και της κατάθεσης στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας (προετοιμασία, τελετή).

To top