Συγκέντρωση αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τον παλαιστινιακό λαό

Συγκέντρωση αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τον παλαιστινιακό λαό

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου.

Εκφράζουμε την σταθερή και αταλάντευτη Αλληλεγγύη μας, με τον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης που υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον Παλαιστινιακό λαό που διεκδικεί νόμιμα το δικαίωμα του να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο και κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και επικίνδυνη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης, να συμμετάσχει στον πόλεμο στο πλευρό των μακελάρηδων.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους αγροτικούς συλλόγους, τους συλλόγους της νεολαίας, τους πολιτιστικούς συλλόγους, όλους τους συλλόγους και τους φορείς του νησιού μας, πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά να δράσουμε για την στήριξη του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για Ελευθερία!

Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη, να ηχήσει το σύνθημα: λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Ο λαός της Παλαιστίνης εδώ και 75 χρόνια βιώνει την Ισραηλινή βία και κατοχή, η οποία συνεχίζεται με την κάλυψη των ΑμερικαΝατοϊκών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των Ελληνικών κυβερνήσεων που έχουν γίνει οι καλύτεροι σύμμαχοι του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ, το οποίο εδώ και 75 χρόνια δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό.
Μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό –λαϊκό κίνημα της χώρας μας δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να δικαιωθεί ο Παλαιστινιακός λαός για τα δίκαια αιτήματα του. Για να τερματιστεί η Ισραηλινή κατοχή και τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967. Για το δικαίωμα της επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Για την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.

Οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους δεν είναι τρομοκράτες!
Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
που στηρίζουν το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
• Την Άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα Παλαιστινιακά εδάφη.
• Να αποσυρθεί ΑΜΕΣΑ η Φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από την περιοχή.
• Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ
• Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ
• ΤΩΡΑ Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους.

To top