Ιάσων Πιπίνης για το δημογραφικό: «Θα διεκδικήσουμε συγκεκριμένα μέτρα για τη Λέσβο»

Ιάσων Πιπίνης για το δημογραφικό: «Θα διεκδικήσουμε συγκεκριμένα μέτρα για τη Λέσβο»

Την διαβεβαίωση πως το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με την ηγεσία του νεοσύστατου υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, θα διεκδικήσει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στη Λέσβο, έδωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης.

Ο κ. Πιπίνης, ο οποίος παρευρέθηκε στο συνέδριο «Δημογραφικό 2023 – Ώρα για Δράση», που προλόγισε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωση του αναφέρει πως «έχω υποστηρίξει εδώ και πολύ καιρό ότι η συρρίκνωση του πληθυσμού στα νησιά του νομού Λέσβου αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την επόμενη περίοδο και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με στοχευμένα μέτρα σε τοπικό επίπεδο» και προσθέτει: «Θα αναλάβω πρωτοβουλία και σε συνεννόηση με τοπικούς φορείς της Λέσβου θα καταγράψουμε προτάσεις τις οποίες θα παραδώσω στην αρμόδια υπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη, ώστε να ενταχθούν στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης. Από πλευράς μου, στον βαθμό που έχω δυνατότητα, θα συμβάλλω ώστε να αντιμετωπίσουμε τη ζοφερή πραγματικότητα της ερήμωσης στα χωριά μας στον νομό Λέσβου».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πιπίνης εξακολουθεί να βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Ειδικός Σύμβουλος και μάλιστα για την νέα κυβερνητική περίοδο τοποθετήθηκε στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Μαξίμου.

Στην εκδήλωση για το δημογραφικό, που έγινε σε συνεργασία με την Eurobank, μεταξύ άλλων παρευρέθηκε και μίλησε και η δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακαλή.

To top