Στον Ανακριτή τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών για τις «μακάβριες μίζες»

Στον Ανακριτή τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών για τις  «μακάβριες μίζες»

Το κατώφλι του Ανακριτή πέρασαν γύρω στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευης ο 51χρονος τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και ο 48χρονος ιδιοκτήτης γραφείου τελετών στη Μυτιλήνη που κατηγορούνται ότι είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση εμπορευόμενοι ουσιαστικά τους θανάτους των ασθενών. Οι συλληφθέντες  πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί πως συγκατηγορούμενη στην υπόθεση είναι και η 47χρονη σύζυγος του πρώτου, επίσης τραυματιοφορέας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, η οποία δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης αυτοφώρου.

Οι συλληφθέντες είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες όπως, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Το χρονικό της υπόθεσης Ο τραυματιοφορέας και η σύζυγος του φέρονται ότι εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενημέρωναν τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών σχετικά με το ποιοι ασθενείς επρόκειτο να αποβιώσουν και αποκόμιζαν χρηματικά ποσά. Το φως της δημοσιότητας έχουν δει οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των κατηγορουμένων όπου με ωμό τρόπο αναφέρονται στην κατάσταση της υγείας ασθενών, που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και αναμένεται να καταλήξουν.

Οι δράστες έχοντας πρόσβαση στους Η/Υ των ιατρών του Νοσοκομείου, πληροφορούνταν ποιοι ασθενείς ήταν σοβαρά στη κατάσταση υγείας τους και επρόκειτο να καταλήξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και ενημέρωναν το γραφείο τελετών. Από τη συγκεκριμένη διαδικασία ο τραυματιοφορέας αποκόμιζε χρηματικά ποσά . Για τον τερματισμό της δράσης τους το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ μετέβη στη Μυτιλήνη, έστησε αστυνομική επιχείρηση και συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών και τον τραυματιοφορέα. Ακολούθησαν έρευνες σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους των συλληφθέντων και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 18.240 ευρώ, τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, καθώς και έγγραφα και ιδιόχειρες σημειώσεις. Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί 74 περιπτώσεις παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, από τις οποίες οι 54 αφορούσαν ασθενείς που κατέληξαν, ενώ για τις 26 από αυτές, τη διαδικασία ταφής είχε αναλάβει το γραφείο τελετών του ιδιώτη.

To top