Στοιχεία σοκ για τη δράση ζευγαριού στο Νοσοκομείο σε συνεργασία γραφείο τελετών

Στοιχεία σοκ για τη δράση ζευγαριού στο Νοσοκομείο σε συνεργασία γραφείο τελετών

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση ενός υπαλλήλου και της συζύγου του επίσης υπαλλήλου με σύμβαση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης – οι οποίοι είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση σε συνεργασία με γραφείο τελετών , εμπορευόμενοι ουσιαστικά τους θανάτους των ασθενών, φέρνει στη δημοσιότητα με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. Η σύλληψη του ενός από τους δυο καθώς και ιδιοκτήτη γραφείου τελετών έγινε με κινηματογραφικό τρόπο καθώς οχήματα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που παρακολουθούσαν επί μέρες τη δράση τους, εισέβαλαν  την Τρίτη το πρωί στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου μετά από παρακολούθηση και έγινε επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής :

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στις 10 Οκτωβρίου 2023, το πρωί  στη Μυτιλήνη, υπάλληλος Γενικού Νοσοκομείου και ιδιώτης, για -κατά περίπτωση- δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα μία υπάλληλος του νοσοκομείου.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, οι δύο υπάλληλοι του Νοσοκομείου εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους ως τραυματιοφορείς ενημέρωναν τον ιδιώτη, ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, σχετικά με το ποιοι ασθενείς επρόκειτο να αποβιώσουν, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους και αποκόμιζαν χρηματικά ποσά.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της εποπτεύουσας εισαγγελικής Αρχής και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτό, διακριβώθηκε ότι οι δύο υπάλληλοι τουλάχιστον από τα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο των ιατρών του νοσοκομείου, προέβαιναν στη συστηματική διαρροή εμπιστευτικών ιατρικών και προσωπικών δεδομένων προς τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τα στοιχεία αυτά, αναλάμβανε τις υπηρεσίες κηδείας, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο οικονομικό όφελος.

Για τον τερματισμό της δράσης τους το πρωί της Τρίτης (10/10) οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο ένας υπάλληλος και ο ιδιώτης, μετά από νέο περιστατικό παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου που έλαβε χώρα την προηγούμενη ημέρα (9/10).

Από τις επακόλουθες έρευνες σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 18.240 ευρώ, 3 συσκευές κινητών τηλεφώνων, καθώς και έγγραφα και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί 74 περιπτώσεις παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, από τις οποίες οι 54 αφορούσαν ασθενείς που κατέληξαν, ενώ για τις 26 από αυτές τη διαδικασία ταφής είχε αναλάβει το γραφείο τελετών του ιδιώτη.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

To top