Πανάγος Κουφέλος: «Να κάνουμε ένα Δήμο Μυτιλήνης που θα μας γεμίζει υπερηφάνεια»

Πανάγος Κουφέλος: «Να κάνουμε ένα Δήμο Μυτιλήνης που θα μας γεμίζει υπερηφάνεια»

Το αδιαχώρητο επικράτησε στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Μυτιλήνης Πανάγου Κουφέλου στο κατάμεστο Δημοτικό θέατρο όπου με κόρνες και ενθουσιώδη χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τον υποψήφιο Δήμαρχο ο οποίος μίλησε για τους στόχους και το όραμά του. Εξαπέλυσε κριτική κατά του συνυποψηφίου του Παναγιώτη Χριστόφα για τη μη συμμετοχή του στο debate ενώ την ομιλία άνοιξε ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος ανέπτυξε  στους λόγους για τους οποίους στηρίζει την υποψηφιότητα του Πανάγου Κουφέλου.

 

Στην αρχή της ομιλίας του ο Πανάγος Κουφέλος σχολίασε «Δεν θα ξεχάσω την αποψινη βραδιά. Αυτό που ξεκινάμε απόψε εδώ δεν θα το ξεχάσει κανείς μας. Λίγες ώρες μέχρι τις εκλογές . Η Μυτιλήνη θέλει ένα νέο Δήμο και θα έχει ένα νέο Δήμο. Όλους μας συνδέει κάτι πιο ισχυρό, τα κοινά μας όνειρα στο Δήμο Μυτιλήνης και ο πόθος να δούμε τον τόπο μας όπως μας αξίζει. Μας ενώνουν οι ανησυχίες για τον τόπο μας. Ο Δήμος έχει μείνει πίσω τόσο σε υποδομές όσο και ανάπτυξη. Ήρθε η ώρα αυτό ν’ αλλάξει. Χρειάζεται νέα δράση, νέες ταχύτητες, νέα ισχυρή προοπτική. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε να διεκδικήσουμε αλλά και να συγκρουστούμε να χρειαστεί για το καλό του τόπο μας. Να κάνουμε το δήμο Μυτιλήνης ένα δήμο που θα μας γεμίζει υπερηφάνεια».

Στέκομαι απέναντί σας και σας κοιτώ στα μάτια και δίνω το λόγο της τιμής μου ότι δεν θα αφήσω να χαθεί αυτή η σχέση εμπιστοσύνης,  θα συνεχίσω να είμαι ο Πανάγος που ξέρετε.

Ευχαρίστησε τους συνεργάτες όσους βρέθηκαν στο πλευρό του όλο αυτό το διάστημα, τη σύζυγό του τους γονείς του, τα αδέλφια του

Για το μεταναστευτικό δήλωσε ότι τα θαλάσσια σύνορα πρέπει να φυλάσσονται, ενώ εξαπέλυσε αιχμές  λέγοντας «Εμείς μιλάμε ξεκάθαρα δεν μασάμε τα λόγια μας. Δεν πατάμε σε δυο βάρκες».

Το πρόγραμμα

Παρουσίασε τις βασικές προτάσεις του προγράμματός του με έμφαση στον πολίτη, την καθαριότητα, έργα υποδομών σε ύδρευση και αποχέτευση και οδοποιϊα, ενεργοποίηση της δημοτικής αστυνομίας, σχέδιο για την πολιτική προστασία, αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, ανακατασκευή παιδικών χωρών, δημιουργία δημοτικής τράπεζας αιμοδοσίας, έκπτωση 50% στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΛ για τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με αναπηρία, επιδότηση για νέα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν τρίτο ή τέταρτο παιδί,  τη δημιουργία σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου, την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου,  δημοτικό θερινό σινεμά, δράσεις πολιτισμού «για να έχει ο Δήμος τον πολιτισμό που αξίζει», ανακοίνωσε τη δημιουργία φορέα τουρισμού, στη δημιουργία συνεδριακού κέντρου στη Μόρια.

 

Επίθεση σε Π. Χριστόφα

Στο τέλος της ομιλίας του εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική κατά του συνυποψηφίου του Παναγιώτη Χριστόφα. «Μιλάω προγραμματικά. Αυτή τη συζήτηση ήθελα να κάνω με τον κ. Χριστόφα, να παρουσιάσουμε τις προτάσεις τους, να δούμε πού μπορούμε να συμφωνήσουμε και πού να διαφωνήσουμε. Αναρωτιέμαι γιατί δεν ήρθε μπροστά εδώ στους συνδημότες μας. Φοβόταν μην εκτεθεί. Από τη μια ζήτησε χρίσμα, και από την άλλη ότι δεν το θέλει. Δεν έχει ξεκάθαρη λύση για το μεταναστευτικό φοβάται ότι δεν έχει σχέδιο, δεν έχει πρόγραμμα ότι απλώς έχει αραδιάσει κάποιες σκόρπιες ιδέες που δεν ξέρει αν θα τις υλοποιήσει, ούτε μπορεί να υλοποιήσει. Όμορφα λόγια μόνο. Ήλπιζα ότι θα είχαμε ένα γόνιμο διάλογο όπως αρμόζει στη δημοκρατία. Ο κ. Χριστόφας, γύρισε την πλάτη στους συνδημότες μας, γι’ αυτό και θα του γυρίσουν την πλάτη οι συνδημότες μας».

Χαιρετισμός Αθανασίου

Την ομιλία άνοιξε ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει από πλευράς της κυβέρνησης ενώ τόνισε ότι κάθε Δήμαρχος πρέπει να είναι αποτελεσματικός, πρέπει να λειτουργεί με διαφάνεια, πρέπει να είναι κοντά στον πολίτη. Ανταποκρίθηκε ο προηγούμενος επικεφαλής του Δήμου στις προσδοκίες του πολιτών; Δεν υπήρχε όραμα, δεν υπήρξε ικανότητα δεν υπήρχε δυνατότητα ν’ ανταποκριθούμε. Μιλάω για την υποκειμενική δυνατότητα αυτό το έμφυτο που πρέπει να έχει όποιος ασχολείται με τα κοινά για τον τόπο του. Έτσι χάθηκαν πολλά χρήματα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και το λέω αυτό γιατί πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες και όσοι είναι δυσαρεστημένοι γιατί έγινε αυτή η αλλαγή. Η κα. Μενδώνη η οποία αγαπά πάρα πολύ τον τόπο διέθεσε 2,5 εκατομμύρια τα οποία έπρεπε να είχαν γίνει μελέτες και να είχε ολοκληρωθεί. Χάθηκαν τα χρήματα αυτά γιατί δεν υπήρχαν μελέτες. Γιατί έπρεπε να πει στους υπαλλήλους εντέλεσθε και αυτό Πανάγο όταν γίνεις δήμαρχος πρέπει να το έχεις κατά νου γιατί είναι άλλο είναι παρανομία και άλλο η παρατυπία για το καλό του τόπου».

Ένα άλλο ζήτημα που έθεσε ήταν το θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης σε όλα τα σημεία του νησιού. Σε άλλα μέρη του Αιγαίου, το θέμα έχει κλείσει και σήμερα παρά τις παραινέσεις μου δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Δεύτερο ερώτημα. Μπορεί ο Πανάγος Κουφέλος με τους συνεργάτες του να δώσει όραμα και προοπτική στον τόπο; Τον γνωρίζω πολλά χρόνια και ξέρω πόσα πολλά πρόσφερε στον πρωτογενή τομέα. Εκεί τον «τσέκαρα» για τα πόσα πρόσφερε στον πρωτογενή τομέα που είναι βασικός τομέας του νησιού μας. Αυτοί που απέτυχαν στην προηγούμενη δημοτική αρχή προσπαθούν να υπονομεύσουν την προσπάθεια αυτή. Υπήρξαν άνθρωποι που υπονομεύουν την ενότητα που προσπαθούμε να φέρουμε με τον Πανάγο Κουφέλο. Ισχυρίζονται ότι πρόθεσή τους ήταν να είμαστε ενωμένοι. Την αναιρούν όμως γιατί πρόθεση είναι η εσωτερική ειλικρίνεια και ως βίωμα είναι αποτέλεσμα συμπεριφορά. Δεν μπορεί να βλέπουν την ενότητα ως μέσο προβολή ή για ιδιωτελής σκοπούς. Αυτοί που είναι δυσαρεστημένοι τους λέμε ότι τους θέλουμε κοντά μας και τους λέμε ελάτε να βοηθήστε όλοι την προσπάθεια. Είναι αλήθεια ότι «τους χαλάσαμε τη σούπα» και αντιλαμβάνεστε την αντιπαλότητα. Ο Πανάγος Κουφέλος είχε την ιδέα να γίνει ο ΕΛΓΑ στη Μυτιλήνη. Με τον σχεδιασμό που κάναμε μπορέσαν να πάρουν οι ελαιοπαραγωγοί το 21 ευρώ ανά στρέμμα. Και τώρα δεσμεύομαι να υλοποιήσω την ιδέα ώστε να υπάρχει και ΟΠΕΚΕΠΕ στη Μυτιλήνη. Πανάγο είμαι σίγουρος ότι δεν θα διαψεύσεις τους πολίτες. Γιατί αν τους διαψεύσεις θα είμαστε απέναντί σου. Ξέρω όμως την εργατικότητα και την αγάπη σου για τον τόπο.  Θα είμαστε όλοι μαζί για την νίκη» είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής και τέως Υπουργός.

΄Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν πολλά παλιά στελέχη της ΝΔ  μεταξύ των οποίων: Άρης Χατζηκομνηνός, Γιάννης Γιαννέλλης,  Στρατής Γόμος, Δημήτρης Παραδέλλης, Πόπη Γόμου, ο Γιώργος Καμπούρης 


Start at
0:00

To top