Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την παράκτια διάβρωση λόγω κλιματικής αλλαγής

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την παράκτια διάβρωση λόγω κλιματικής αλλαγής

Στο πλαίσιο της Πράξης «Παράκτια διάβρωση λόγω κλιματικής αλλαγής: εκτίμηση και τρόποι αποτελεσματικής αντιμετώπισης σε τουριστικές περιοχές του Βορείου Αιγαίου και της Κύπρου – BEACHTECH» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREGV-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή στο Δήμο Πέγειας στη Κύπρο Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων της Πράξης, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Στην Ημερίδα που διοργανώθηκε από το Δήμο Πέγειας συμμετείχαν στελέχη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου (ΠΤΑΒΑ), του Τμήματος Ωκεανογραφίας & Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΤΩΘΒΕ) και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Στην ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πέγειας κ. Μαρίνος Λάμπρου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα πορίσματα του ερευνητικού έργου BEACHTECH σε σχέση με τα θέματα της παράκτιας διάβρωσης σε επιλεγμένες παραλίες της Λέσβου, της Χίου και της Κύπρου, δίνοντας κυρίως έμφαση στις εργασίες πεδίου και στα αποτελέσματα που προέκυψαν για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πέγειας και την πιλοτική παραλία μελέτης του Κόλπου των Κοραλλίων (CoralBay). Τις δράσεις δημοσιότητας της Πράξης Beachtech παρουσίασε ο Διευθυντής του ΠΤΑΒΑ κ. Ι. Καδής σε συνεργασία με τον κ. Γ. Χατζαργυρό (σύμβουλο ανάπτυξης & προγραμματισμού του ΠΤΑΒΑ).

Την ημερίδα παρακολούθησαν στελέχη φορέων και υπηρεσιών της Κύπρου, όπως από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, το Τμήμα Ανάπτυξης Υδάτων, το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, το Δήμο Πόλης Χρυσοχούς, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Τμήμα Πολεοδομίας Πάφου, κ.α.. Μετά από τις παρουσιάσεις ακολούθησε γόνιμη συζήτηση σε σχέση με τη διάβρωση των ακτών στην Κύπρο γενικότερα, αλλά και με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

To top